avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 247 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Nedreptate la tribunal-recuperare creante
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Nedreptate la tribunal-recuperare creante

Buna ziua.Speta in cauza suna astfel.Sunt soc.com.si ma ocup de transp.marfa .in urma cu 2 ani am transportat pt o firma din Buc.marfa din italia, pe baza unei comenzi trimisa de aceasta firma stampilata si semnata de ambele parti, dupa care i-am trimis acte confirmate de la destinatarul marfii si factura in original prin posta cu confirmare de primire, pe care a semnat-o. Factura trebuia achitata la 21 zile,au trecut mult mai multe, dupa mari insistente, ne-a platit o partiala prin banca, dupa care nu a mai fost de gasit.Am intentat proces, printr-o firma de recuperari creante, dar instanta le-a dat lor castig de cauza.Deci am avut surprize, nu mai inteleg,tot infractorii sunt protejati.motivul a fost ca nu se afla pe factura semnatura si stampila debitorului, pai nici nu avea cum din moment ce era trimisa prin posta si asa primim si noi.Dar asta e instanta din Romania, oricum am sa fac un memoriu si la alte instante din strainatate ca sa vada lumea cum suntem tratati, chiar daca pe sentinta e scris irevocabil, lucru pe care nu-l inteleg.Am scris in speranta ca voi primi ceva sfaturi, sunt f dezamagita de tot ce se intampla, platim atatea taxe pt nimic, nu avem nici un sprijin.Multumesc.
Cel mai recent răspuns: tundyuta , utilizator 07:28, 12 Martie 2010
din moment ce ati primit o plata partiala a facturii, e o recunoastere a lor ca au beneficiat de servicii sau marfa facturata, chiar daca nu era semnata si stampilata..
Pai, da, tocmai asta e, au platit o partiala, plangandu-se ca nu au bani si sa-i intelegem, fapt care l-am si facut, am zis ca poate sa plateasca si in transe, numai sa plateasca.Deci nu mi-i se pare corect sa faci un serviciu si sa ramai cu buza umflata, caci pe langa acel debit, mai platesti si impozit pe profit, tva la niste bani pe care eu nu i-am incasat.Plus de asta am mai platit si taxe de judecata si la cei pe care i-am angajat sa recupereze aceasta creanta, dar am avut un soc sa vad ca s-au luat de niste lucruri total aberante.Pai ce-ar insemna sa nu mai platesc ratele la camioane pt faptul ca primesc facturile prin posta pt care nici macar nu semnez de primire si pe care nu se afla stampila si semnatura mea, deci nu mai inteleg.Tara lui papura voda, unde totul e posibil, de aia sunt atatia infractori, se simt protejati si le-e e mai bine sa fure, insele si sa se sustraga de la plati.Numai bine.
Buna seara.
As dori daca se poate sa ne spuneti care este cuantumul debitului si pe ce lege ati facut cererea de chemare in judecata a debitorului asta ca se ne putem da seama daca mai aveti si alte legi favorabile dvs.pentru a va recupera banii de la debitor.
Cu respect,Alexa...
Buna ziua.Deci debitul ar mai fi de 2000 ron, nu e o suma f mare, dar conteaza, caci mai avem si alti debitori si culmea ca toti sunt din Buc.si avem o firma si de la noi din oras.Daca la toti le da castig de cauza atunci ne putem apuca toti de excrocherii, ca legea va fi de partea noastra. Si din cate vad in aceasta hotarare venita de la tribunal, scrie O.G.5/2001.Nu stiu mai multe, acum ma documentez, caci imi pusesem baza in acea firma de recuperari creante .Am sa vad ce se mai poate face, oricum multumesc .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Semnarea si stampilarea facturilor DAIANA_ DAIANA_ Am si eu o rugaminte si sper ca ma veti edifica cu privire la aceasta problema ! [b]Mai este obligatoriu ca facturile sa fie semnate si stampilate? [/b]E ... (vezi toată discuția)
Expertiza contabila? ContSters98540 ContSters98540 Buna ziua, Am chemat in judecata o firma debitoare pentru neplata mai multor facturi. Debitoarea nu a depus intampinare, dar pentru ca din cele 5 facturi ... (vezi toată discuția)
Recuperare creante Otilia B. Otilia B. Care este procedura de recuperare creante de la o firma in lipsa contractului de vanzare-cumparare cu aceasta , existand doar facturi? Pot primi cec-uri sau ... (vezi toată discuția)