avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 248 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Este normal ca banii câștigați într-un proces să ...
Discuție deschisă în Executare silită

Este normal ca banii câștigați într-un proces să fie virați la executorul judecătoresc și la avocatul care m-a reprezentat?

Avocata mea mi-a zis ca trebuie sa fac cu dumneaei o procura notariala in care sa scriu ca sunt de acord ca bani sa mii vireze pe card si onorariu care i l-am promis dumneai sa îi vireze dumneaei pe card!v-as ruga daca puteti sa-ma ajutati cu un raspuns!
Ultima modificare: Sâmbătă, 3 Februarie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Irina Pricop , Consilier juridic 00:18, 5 Februarie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna seara!
Daca puteti fi mai explicit.
- ati castigat definitiv un proces si vi s-au acordat cheltuieli de judecata?
- debitorul nu a achitat cheltuielile de buna-voie si ati facut executare in urma careia executorul a obtinut executarea silita a debitorului, in numele dvs?
- debitorul a virat banii in contul executorului in cadrul dosarului de executare?
- care e legatura aici cu dna avocat, din care proces nu ati achitat inca onorariul avocatului? Dvs trebuie sa ii platiti dnei avocat onorariul din suma pe care a fost executat debitorul? Suma exigibila la executare a debitorului in ce consta?
Caci debitorul nu poate fi executat pe creante ce constau in cheltuieli cu avocatul dvs care nu au fost achitate anterior de catre dvs. Partea care castiga procesul trebuie sa dovedeasca existenta si intinderea cheltuielilor avocatiale facute, prin achitarea lor. De aceea nu inteleg ce ati spus dvs.
- procura cu dna avocat ce intelegere trebuie sa legifereze? Cine sa va vireze banii pe card ?
- ce scrie in contractul de asistenta juridica cu dna avocat referitor la onorariu, care este termenul de achitare? Si cine sa ii vireze dnei avocat pe card onorariul datorat de dvs? O terta persoana? Aveti facturi emise pe numele dvs. de catre dna avocat cu privire la serviciile juridice contractate?
Buna seara!am castigat un proces la curtea de apel craiova,iar despagubirile deocamdata nu le-am primit!
Debitorul reprezentand (B.A.A.R) care nu a vrut sa achite cheltuielile de buna voie,in urma caruia avocata mea a apelat la un executor judecatoresc obtinand executarea silita.
Doamna avoc ma informat spunandu-mi ca B.a.a.r ia virat bani la executor judecatoresc!
Doamna avocat mi-a spus ca trebuie sa-ne intalnim luni ca sa facem o procura notariala precum ca mie sa ìmi vireze suma de bani pe card ,iar dansei sa ìi vireze onorariul de succes 15% din suma de bani tot pe card, precum am semnat inainte de a duce doamna avoc hotararea judecatoreasca(decizia) la executor.
De aceea v-as ruga daca puteti sa-mi
Spuneti daca este in regula ca suma de bani sa fie virata la executorul judecatoresc iar cu doamna avocat daca este in regula sa fac procura notariala! Multumesc pentru raspuns
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Eu va sfatuiesc sa nu semnati nicio procura notariala, nimic altceva cu dna avocat.
Ca sa va spun exact parerea mea ce ar fi legal sa faceti, mi-ar trebui sa citesc toate actele.
Ce acte detineti dvs, care in copie, care in original?
- contractul de asistenta juridica cu dna avocat
- incheierea de executare silita de la executor, primita de la instanta
- hotararea definitiva emisa de Curtea de apel Craiova

Ce document ati semnat cu dna avocat pentru onorariul de succes? Onorariul de succes l-a cerut in primul contract de asistenta juridica in procesul castigat la Curtea de apel Craiova? Sau l-a cerut dupa ce s-a terminat si a castigat procesul definitiv?
Cate contracte semnate aveti cu dna avocat si cand au fost semnate? E importanta succesiunea faptelor.

E important ce documente aveti la dvs, in original si pe care nu le aveti. Ce aveti in copie si ce nu aveti deloc.

Intradevar in procedura de executare silita, debitorul este executat prin intermediul executorului judecatoresc, care devine intermediarul creantei pe care v-o datoreaza.
Retineti: Executorul este obligat prin lege sa va vireze dvs personal banii luati de la debitor, fie prin banca daca dvs ati depus o adresa catre executor cu contul dvs. bancar, fie sa va duceti personal la executor sa va dea banii. Nu mandatati pe avocat sa ia banii in locul dvs.
De asemenea, nu inteleg de ce onorariul de succes sa il ia de la debitor. Onorariul de succes nu reprezinta cheltuieli de judecata pentru partea care a pierdut procesul. Niciodata.
Este ilegal ca debitorul reprezentand (B.A.A.R) sa plateasca in locul dvs. onorariul de succes catre avocatul dvs. Doar dvs. il puteti plati, personal, dar in conditiile impuse de lege.

Daca doriti, astept sa imi raspundeti la intrebarile adresate.
Buna seara!am sa va ascult sfatul dvs si o sa îi zic doamnei avocat ca nu o sa facem o procura notariala!
Actele in original : hotararea judecatoreasca definitiva de la curtea de apel craiova si instintarea incuviintarii executari silite nu le detin, mi le-a cerut doamna avocat,spunand ca îi trebuiesc executorului judecatoresc.
Iar copie am doar doar la instintarea incuvintari executari silite,dar copie dupa hotararea judecatoreasca definitiva la curtea de apel craiova nu mi-am dat seama sa mai fac!contractul de asistenta juridica cu doamna avocat nu îl am!
De aceea am omis sa va informez,mai înainte sa-se termine procesul definitiv la curtea de apel craiova i-am promis verbal doamnei avoc ca îi dau 15% din suma,apoi dumneai dupa ce s-a terminat procesul m-a pus sa semnez o hartie spunand ca aia 15% pe care i-am promis sunt onorariul de succes.
Doamna avocat mi-a cerut extrasul de cont si o copie de buletin spunand ca o duce catre executor!dar cum v-am mentionat mai sus, dumnea-ei mi-a zis sa facem procura notariala si de aceea sfatul dvs mi-ar fi de mare ajutor pentru ca nu stiu cum sa procedez!va multumesc nespus pentru raspuns!
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
BAAR-ul plateste foarte prompt; ma indoiesc ca a fost nevoie de executare silita; am avut cazuri de sentinte definitive cu despagubiri de sute de mii de E pe care BAAR le-a platit in termenul legal; cred ca va minte avocata intr-un mare fel; parerea mea ...
sunati la BAAR si intrebati, cel mai bine

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita craiova craiova Nu potrecupera prejudiciul stabilit de instanta precum și suma poprita persoana vinovata nu plateste ce pot face? Eu sunt din Craiova persoana găsit a ... (vezi toată discuția)
Proces clauze abuzive câștigat, care este următorul pas seby14 seby14 Bună ziua Am avut un proces cu o banca pe clauze abuzive. După cca 3 ani, trecând pe rand pe la Tribunal, Judecătorie și în final la Curtea de apel, in ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! am hotărâre definitivă în favoarea mea din 24.08.2021 ... Camelia1969 Camelia1969 Bună ziua! Am hotărâre definitivă în favoarea mea din 24.08.2021 împotriva EOS Credit Funding DAC. Încă nu mi s-a restituit nici un bănuț din ... (vezi toată discuția)