avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1140 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Drept de creanta asipra unei datorii-bun comun
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Drept de creanta asipra unei datorii-bun comun

Buna ziua. Vreau sa-mi recuperez banii pt. renovarea acoperisului (bun comun) blocului unde locuiesc; renovarea a avut loc in sept. 2017.
De cand decurge perioada de la care datoria se prescrie?
Mai pot intenta proces si sa-l pot executa silit in baza sentintei?
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 16:46, 16 Martie 2020
In cazul asociatiilor de proprietari termenul de prescriptie drept de executatre debite este de 3 ani
Daca detineti hotarare judecatoreasca definitva favorabila,pentru recuperare suma nu este necesar sa intentati actiune in instanta ci va prezentati la executor judecatoresc responsabil teritorial care va demara procedura de executare silita asociatie -daca aceasta detine fonduri

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare debite visavis visavis Sunt reprezentantul unei asociatii de proprietari si doresc sa prezint o speta, de altfel, comuna, in ideea ca aici voi gasi un raspuns pertinent. Prin cale ... (vezi toată discuția)
Hotarare judecatoreasca definitiva. termen de valabilitate. diulianad diulianad Un numar de 18 proprietari dintr-un bloc am dorit sa vindem uscatoria unui constructor care sa ne faca acoperisul. Un singur proprietar s-a opus. Asociatia l-a ... (vezi toată discuția)
Recuperare bani când debitorul nu are bunuri VioricaBufnea VioricaBufnea Cum pot recupera o suma de bani pentru care am hotărâre judecătorească favorabila , însă persoana nu are venituri și bunuri pe numele sau. Situația ... (vezi toată discuția)