avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 715 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Stimulent de insertie
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Stimulent de insertie

Bună ziua eu beneficiez de stimulentul acela de 650 pe luna în schimb cei unde lucrez ne baga în concediu fără plata o luna de zile fără acordul nostru eu mai beneficiez de stimulent dacă sunt în concediu fără plata , sau poate sa ma bage în concediu fără plata dacă am acel stimulent o zi buna
Ultima modificare: Sâmbătă, 21 Martie 2020
Radutoi, utilizator
Cel mai recent răspuns: Radutoi , utilizator 19:33, 22 Martie 2020
Nu mai beneficiati de stimulent.
Dar poate sa ma dea în concediu fără plata dacă am acel stimulent
1. Acordarea CFP se poate face la initiativa fiecareia dintre parti si nu prin obligarea uneia..

In practica, CFP se acorda la solicitarea angajatului si nicidecum nu poate fi impus de catre angajator... daca nu are de munca, angajatorul are posibilitatea de a trimite in "somaj tehnic" salariatii.

Art. 52 C.mun.
(1) Contractul individual de munca poate fi suspendat din initiativa angajatorului in urmatoarele situatii:
......
c) in cazul intreruperii sau reducerii temporare a activitatii, fara incetarea raportului de munca, pentru motive economice, tehnologice, structurale sau similare;
....
(3) In cazul reducerii temporare a activitatii, pentru motive economice, tehnologice, structurale sau similare, pe perioade care depasesc 30 de zile lucratoare, angajatorul va avea posibilitatea reducerii programului de lucru de la 5 zile la 4 zile pe saptamana, cu reducerea corespunzatoare a salariului, pana la remedierea situatiei care a cauzat reducerea programului, dupa consultarea prealabila a sindicatului reprezentativ de la nivelul unitatii sau a reprezentantilor salariatilor, dupa caz.

2. Se poate sesiza ITM-ul.
Ne da in concediu fără plata ca este cu acest virus și nu mai are lucru ce ma sfătuiți sa fac ca nu as dori sa pierd acel stimulent o zi buna
Ultima modificare: Duminică, 22 Martie 2020
Radutoi, utilizator
Solicitati ,daca este posibil, somaj tehnic.

Alte discuții în legătură

Concediu fara plata - nelamuriri petru98 petru98 Buna ziua! Sora mea care este asistenta medicala, sectia pediatrie, lucreaza la un spital privat din Iasi si a fost angajata la 01. martie. Astazi, 31/03/2020 ... (vezi toată discuția)
Concediu fara plata obligatoriu cedrick79 cedrick79 Buna ziua ,concediul fara plata este legal pe motivul lipsei de clienti iar concediul de odihna nu a fost efectuat integral pentru acest an 2020 sau in ce ... (vezi toată discuția)
Concediu fara plata Dbocanu89 Dbocanu89 Mama mea lucreaza ca bucatar intr-un hotel din Buzau. In urma masurii preventive a epidemiei si a anularii evenimentelor si-a lasat toti angajatii in concediu ... (vezi toată discuția)