avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 910 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... Cum ar trebui sa procedam dacă angajatorul te ...
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

Cum ar trebui sa procedam dacă angajatorul te forțează sa te duci la munca pe timpul acestei perioada cu toate ca ești f expus

Lucrând în hypermarket dar înfrumusețare nici decum alimentație sau igiena angajatorul ne forțează sa venim la munca, nu vrea sa audă de șomaj tehnic altfel ne desface contractul de munca. Cum ar trebui sa procedez în aceasta situație unde ar trebui sa vorbesc sa lămuresc aceasta situație. Mai ales ca sunt gravidă în 2 luni, fiind cea mai critica perioada și având sistemul imunitar scăzut. Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:07, 23 Martie 2020
Faceti cerere scrisa sa va dea echipament de protectie.Luati nr de inregistrare.
Sesizati ITM si DSP daca nu respecta conditiile.
Nerespectarea legilor si a altor acte normative care reglementeaza domeniul muncii, relatiile de munca, securitatea si sanatatea in munca poate fi sesizata Inspectoratului Teritorial de Munca si/sau Inspectiei Muncii.

Sesizarile pot fi transmise catre ITM (Inspectoratul Teritorial de Munca) prin:
- posta;
- e-mail;
- fax;
- inregistrate chiar la sediul institutiei.
Dar legal este ok sa abordezi angajații în aceasta situație asa? Nu dorim sa va băgăm în șomaj tehnic ci mergem la munca sau dacă nu se desface contractul de munca. De ce nu ai dorii sa protejezi angajații tai ci sa ii expui cu toate ca domeniul de activitate nu depinde de situația aceasta de criza. Profita ca se afla în hypermarket...

Cornel Vasile a scris:

Nerespectarea legilor si a altor acte normative care reglementeaza domeniul muncii, relatiile de munca, securitatea si sanatatea in munca poate fi sesizata Inspectoratului Teritorial de Munca si/sau Inspectiei Muncii.

Sesizarile pot fi transmise catre ITM (Inspectoratul Teritorial de Munca) prin:
- posta;
- e-mail;
- fax;
- inregistrate chiar la sediul institutiei.

Trebuie inteles ceva ca , angajatorul este cel care decide si nu salariatul.
Și atunci de ce toate autoritățile inclusiv președintele spun stați în casa cu excepția sanitar alimentar... Atunci dacă am o croitorie în hypermarket sunt un smecher și ma fac ceva pe autorități.

Cornel Vasile a scris:

Trebuie inteles ceva ca , angajatorul este cel care decide si nu salariatul.

Alte discuții în legătură

Ordonanta militara si codul muncii Antik Antik Am primit un mesaj pe telefon din partea sefului prin care ma anunta sa vin la punctul de lucru pt. a ridica somajul tehnic. In subsidiar imi sugereaza voalat ... (vezi toată discuția)
Obligație în pandemie R. Hannafi R. Hannafi Buna seara. Mama mea lucrează la o firma privată de confecții. In aceasta perioadă de pandemie, angajatorul nu dezinfectează și nu are grija de ... (vezi toată discuția)
Lichidare bbjunkie bbjunkie Lucrand la o firma sapte luni am fost obligat sa semnez cererea de desfacere a contractului de munca cu art. 55 lit.b, in data de 01.03.2011. De atunci nu am ... (vezi toată discuția)