avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 434 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... Reducerea temporara a activitatii
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

Reducerea temporara a activitatii

Buna ziua,
Pentru reducerea temporara a activitatii de la 5 la 4 zile conform art 52 (3) C.Muncii, e nevoie de Hot Aga sau e sufienta o decizie interna in acest sens?
Cel mai recent răspuns: Frantzy16 , utilizator 12:35, 30 Aprilie 2020
Este nevoie de hotararea AGA , dupa consultarea prealabila a sindicatului reprezentativ de la nivelul unitatii sau a reprezentantilor salariatilor, dupa caz.
si in ipoteza reducerii programului de la 5 la 4 zile pe saptamana se poate poate beneficia de indemnizatie? conform OUG 30
Nu ...se beneficiaza de salariu redus.
Am inteles, dar este posibil ca o parte din angajati (angajatii din productie spre exemplu) sa fie trimisi in somaj tehnic, conform art 52 lit c codul muncii si la o alta parte din angajati sa li se reduca programul de lucru de la 5 la 4 zile conform art 52. aln (3) (la TESA)? Mentionez ca se doreste pentru inceput, ca incepand de sapt viitoare spre exemplu, o parte sa fie trimis in somaj pentru o saptamana pentru inceput iar la cealalta parte sa li se reduca programul de lucru pentru 31 de zile.
Totodata in aceasta situatie, cei ce sunt trimisi in somaj pot beneficia de indemnizatia prevazuta de OUG 30/2020?
Da, este posibil ca o parte din angajati (angajatii din productie spre exemplu) sa fie trimisi in somaj tehnic, conform art 52 lit c C.mun. si la o alta parte din angajati sa li se reduca programul de lucru de la 5 la 4 zile conform art 52. alin (3) C.mun.

Alte discuții în legătură

Somaj tehnic carpaho carpaho 1. Conform acestor articole din Codul Muncii - somajul tehnic se poate da fractionat pe perioada de 1 zi 2 zile etc, si numai o parte din personal? 2. Ca sa ... (vezi toată discuția)
Inregistrare in revisal sode sode Bună ziua ! Aș dori un răspuns la întrebarea: Cum se înregistreayă în REVISAL reducerea săptămânii de lucru la 4 zile, implicit a salariilor ... (vezi toată discuția)
Suspendarea cim conform art.52 lit c din codul muncii rodica_ignat rodica_ignat Buna ziua, in cadrul firmei in care lucrez s-a luat decizia ( verbal de catre conducere) a restrangerii activitatii pentru o parte din angajati. Vizavi de ... (vezi toată discuția)