avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 196 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general 2 % din impozitul pe salarii
Discuție deschisă în Contabilitate în general

2 % din impozitul pe salarii

Buna ziua. Avem posibilitatea, ca angajati, sa directionam unde vrem noi, 2 % din impozitul pe salariu? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: DOAR_NOI , utilizator 12:44, 11 Decembrie 2009
Buna ziua !
Nu unde vreti ci unde este stabilit prin lege. Noţiunea care apare în textul legii este aceea de “entităţi non-profit”, termen care are o sferă foarte largă de cuprindere. Astfel, contribuabilii pot sprijini asociaţiile profesionale şi de afaceri (precum cele ale medicilor, dascălilor, jurnaliştilor, managerilor etc.), asociaţiile şi fundaţiile culturale, de artă şi de recreere, cele de cooperare internaţională, de dezvoltare economică şi socială, de drepturi civile şi cetăţeneşti, de învăţământ, educaţie şi cercetare, de protecţie a mediului, de sănătate, cele din domeniul media, servicii sociale sau care aparţin diverselor culte religioase active în România precum şi unităţi de cult, etc.
Cu stima !
Conform dispozitiilor art. 57, alin. (4) din Legea 571/2003, lege ce contine Codul Fiscal al Romaniei, contribuabilii pot dispune asupra destinatiei unei sume reprezentand pâna la 2% din impozitul pe venitul din salarii, pentru sustinerea entitatilor nonprofit. Mentionam ca este vorba despre impozitul aferent anului trecut, impozit care deja a fost retinut de catre societatea angajatoare si care deja a fost virat catre stat.
In cazul in care contribuabilul decide distribuirea sumei catre o entitate nonprofit, se completeaza un formular de catre contribuabil si se depune la Organul Fiscal in raza caruia contribuabilul domiciliaza. Ulterior, statul vireaza suma catre asociatia nonprofit

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Directionare 2% vio3fan vio3fan Buna ziua! Vreau sa intreb daca părinţii pot directiona cei 2% catre institutia de invatamant la care invata copilul lor. Este scoala \\"o entitate nonprofit ... (vezi toată discuția)
2% impozit pe venit Anamariabo Anamariabo Buna ziua, Intrebarea mea este daca se pot directiona cei 2% impozit pe venit catre Asociatia de Proprietari, pentru ca asa s-ar mari ... (vezi toată discuția)
Dreptul la 2% Roman Istvan Roman Istvan O asociatie de nonprofit, care se ocupa cu copii orfan, se poate sa fie/este legal sa fie beneficiarul donatiei 2% din impozitul salariului? (vezi toată discuția)