avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 985 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... dreptul la 2%
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

dreptul la 2%

O asociatie de nonprofit, care se ocupa cu copii orfan, se poate sa fie/este legal sa fie beneficiarul donatiei 2% din impozitul salariului?
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 17:49, 15 Mai 2011
Conform art. 57 (4) – (6) si art. 84 (2)-(4) din Codul Fiscal, persoanele fizice au posibilitatea sa directioneze doi la suta (2%) din impozitul pe veniturile obtinute in anul anterior catre o entitate nonprofit, unitatilor de cult, precum si pentru acordarea de burse private.

Contribuabilii pot dispune asupra destinatiei unei sume reprezentand pana la 2% din impozit pentru sustinerea entitatilor nonprofit care se infiinteaza si functioneaza in conditiile legii, unitatilor de cult, precum si pentru acordarea de burse private, conform legii.
In categoria entitatilor nonprofit se cuprind, de exemplu: asociatiile, fundatiile, organizatiile sindicale, patronatele, partidele politice, asociatiile de proprietari, casele de ajutor reciproc ale salariatilor, in masura in care, potrivit legilor proprii de organizare si functionare desfasoara activitati nonprofit iar sumele primite din impozit sa fie folosite in acest scop.

Virginia Radu
Poate obtine si sponsorizari de la sociatatile comerciale din mediul privat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

2% impozit pe venit Anamariabo Anamariabo Buna ziua, Intrebarea mea este daca se pot directiona cei 2% impozit pe venit catre Asociatia de Proprietari, pentru ca asa s-ar mari ... (vezi toată discuția)
2%din impozitul pe venit pt pfa mnd mnd Buna ziua, As vrea sa-mi spuna cineva in ce conditii o persoana fizica autorizata poate redirectiona 2% din impozitul pe venit catre o anumita institutie si ... (vezi toată discuția)
2% din impozit sanda1956 sanda1956 Poate beneficia o biblioteca publica de facilitatea de 2% din impozitul pe venit? Mentionez ca biblioteca este fara personalitate juridica, nu realizeaza ... (vezi toată discuția)