avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 887 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... Concediul fără plată impus de către angajator
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

Concediul fără plată impus de către angajator

Bună ziua, am o nelămurire dacă în contextul actual poate angajatorul să îți impună să îți iei concediu fără plată din cauza reducerii veniturilor firmei? În fapt, mama mea este angajată la un magazin de panificație (nu dăm numele), iar firma și-a redus programul de lucrul, inclusiv vânzările au scăzut, iar din această cauză, conducerea le-a solicitat/impus unor angajați să își ia concediu fără plată. Ce este de făcut în această situație, având în vedere că firma în continuare își desfășoară activitatea?

Alte discuții în legătură

Buna ziua, lucrezi la o firma care obliga angajatii sa depuna ... Tiger22 Tiger22 Buna ziua, Lucrezi la o firma care obliga angajatii sa depuna fiecare luna o cerere de concediu fara plata pentru o zii. Ce avem de facut sa recuperam ... (vezi toată discuția)
Obligata sa imi dau demisia Mile30 Mile30 Buna ziua! Lucrez la o firma de sortare si in momentul de fata firma ramane fara proiecte. Ei ne dau 2 optiuni: ori sa plecam in deplasare (aceasi firma alt ... (vezi toată discuția)
Concediu fara plata Dbocanu89 Dbocanu89 Mama mea lucreaza ca bucatar intr-un hotel din Buzau. In urma masurii preventive a epidemiei si a anularii evenimentelor si-a lasat toti angajatii in concediu ... (vezi toată discuția)