avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 194 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Acte
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Acte

Buna ziua. Sunt însărcinată in 23 de saptamani, nu pot muncii si sunt in medical. Cum se procedează pt indemnizația de creștere copil ce acte sunt necesare si cand se depun.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:27, 29 Martie 2020
1. Termenul de depunere a actelor pentru indemnizatia pentru CCC ,in situatia in care indepliniti conditiile prevazute de lege pentru a beneficia de concediu si de indemnizatia de maternitate, este de 60 de zile lucratoare de la data incetarii concediului de maternitate.

In acest caz, veti primi indemnizatia pentru CCC începând cu ziua următoare celei în care încetează, conform legii, concediul de maternitate.

2, Termenul de depunere a actelor pentru indemnizatia pentru CCC ,in situatia in care nu indepliniti conditiile prevazute de lege pentru a beneficia de concediu si de indemnizatia de maternitate, este de 60 de zile lucratoare de la data nasterii copiului.

In acest caz, veti primi indemnizatia pentru CCC începând cu data nașterii copilului,

3. Pentru a beneficia în mod legal de concediul și indemnizația de creștere a copilului, părintele interesat trebuie să depună o cerere, conform OUG nr. 111/2010, însoțită de următoarele documente (nu sunt necesare copii legalizate):
- copia actului de identitate al solicitantului şi a certificatului de naştere al copilului pentru care se solicită dreptul ori, după caz, de livretul de familie, certificate pentru conformitate cu originalul de către persoana care primeşte documentele;
- actele doveditoare privind calitatea solicitantului şi relaţia acestuia cu copilul/copiii pentru care solicită dreptul, după caz;
- actele doveditoare care să ateste veniturile obţinute în ultimele 12 luni înainte de data naşterii copilului;
- dovada eliberată de angajator sau organele competente privind veniturile realizate;
- dovada privind suspendarea activităţii pentru perioada în care se solicită concediul pentru creşterea copilului;
- orice alte documente care să ateste îndeplinirea condiţiilor de eligibilitate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acte depunere ccc Karmen-Liliana Karmen-Liliana Ce acte imi sunt necesare pt CCC? Unde si cand se depun actele pt CCC ? Sotul meu poate depune documentatia CCC? Concediul de maternitate este platit de ... (vezi toată discuția)
Alocatie si indemnizatie ngeorgiana85 ngeorgiana85 Cand se pot depune actele pt alocatie si indemnizatie si ce acte sunt necesare la indemnizatie trebuie consumate ceke 126vde zile? (vezi toată discuția)
Concediu de cresterea copilului termen de depunere acte Gelly1988 Gelly1988 In cat timp de la nasterea copilului se pot depune actele pentru obtinerea concediului de crestere a copilului si unde ? Multumesc (vezi toată discuția)