Tatal meu are o firma prin care produce diverse masinarii. In aceasta perioada, era programat sa mearga si sa monteze masinaria pentru unul dintre clientii sai.
Acest client trebuie sa aiba masinaria functionala, pentru a fi apoi evaluata in privinta fondurilor europene. Din cate am inteles, totul este destul de la limita.
Acum, problema: clientul tatalui meu este in celalalt colt al tarii. Tatal meu are hipertensiune si obesitate de grad 3, plus o varsta inaintata si fost fumator inrait, ceea ce il plaseaza in populatia la risc pentru deces determinat de coronavirus.
Clientul face presiuni pentru a merge la el, sa monteze masinaria, spunamd va daca nu va avea masinaria montata, va pierde fondurile europene.
Tatal meu incepe sa cedeze, si deja face pregatirile pentru a pleca.
Montajul va tine 2 saptamani. Destul cat sa nu se poata intoarce in cazul in care situatia degenereaza si mai mult si se restrictioneaza circulatia. Daca s-ar intampla ceva, noi nu am putea merge, el nu ar putea veni. Exista sansa sa plece si sa nu se mai intoarca.
Clientului nu-i pasa. Conteaza doar sa fie gata masinaria.
Exista vreo modalitate prin care ar putea sa evite plecarea? Care este situatia fondurilor europene?
Se poate amana evaluarea masinariilor, si clientul sa primeasca in continuare fondurile europene?