avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 666 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Recuperare sume achitate pentru un produs vandut la ...
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Recuperare sume achitate pentru un produs vandut la suprapret

Odata cu declansarea pandemiei unii agenti comerciali au umflat preturile pentru anumite produse (masti, manusi, spirt, solutii dezinfectante, etc.).
Situatia este urmatoarea:
Pe data de 16 martie 2020 am cumparat spirt de 200 ml cu 10 lei sticla. In urma mediatizarii pe retelele sociale a cresterii nejustificate a pretului pentru acest produs, acelasi agent economic pe data de 29 martie vinde acelasi produs cu 4 lei sticla.
Intrebare: Ce demersuri pot face astfel incat sa recuperez suma platita nejustificat pentru acest produs?
Precizez faptul ca am luat 4 sticle de 200 ml si am platit 40 lei in loc de 16 lei cat as plati acum, daca m-as duce sa cumpar de la acelasi agent economic, si nu mi se pare corect modul in care a actionat agentul economic care a obtinut un profit nejustificat.
Cel mai recent răspuns: andrei_70 , utilizator 22:05, 6 Aprilie 2020
ati primit bon fiscal?
da, am bonul
desi complet imorala, vanzarea a fost legala. preturile nu erau plafonate la acea data (din ce stiu, nu sunt plafonate nici acum la dezinfectanti).
Sa inteleg ca orice patron poate decide asupra pretului unui produs in functie de cum se trezeste el in acea dimineatq? Nu exista o limita impusa de lege, un procent?
Nu cunosc drept comercial insa mi se pare halucinant ca pretul sa fie initial 4 lei, apoi cand se instaureaza starea de urgenta pretul sa creasca la 10 lei iar peste 1-2 saptamani sa scada din nou la 4 lei?

Adrian Dimitriu a scris:

desi complet imorala, vanzarea a fost legala. preturile nu erau plafonate la acea data (din ce stiu, nu sunt plafonate nici acum la dezinfectanti).

ei bine, intelegeti corect! ceea ce sugerati se intampla in epoca comunista. patronul are doar obligatia sa afiseze adaosul minim si cel maxim. de ex., 20-2000%

Alte discuții în legătură

Exista vreo legatura intre produsele de pe nir si cele trecute in casa de marcat ? distribution distribution Buna ziua, As dori sa aflu raspunsul la cateva intrebare, inainte de a discuta cu contabilul (doresc sa am habar sa stiu ce intrebari formulez ... (vezi toată discuția)
Inselat la supermarket, diferenta pe bon Lulica Lulica Buna seara Deschid acest nou topic doarece nu am gasit in forum decat furt DIN supermarket. Problema mea vizeaza \\"cealalta\\" parte. Nu vreau sa aduc in ... (vezi toată discuția)
Pret transport pe bon fiscal? gogutza gogutza Am un magazin online si livrez catre persoane fizice cu firma de curierat. Le emit factura fiscala pe care sunt produsele (fiecare produs cu denumire) si ... (vezi toată discuția)