avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 608 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... Plata ingrijire copil 75%
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

Plata ingrijire copil 75%

Buna ziua, pe toata aceasta perioada de criza (situatie de urgenta) nu este valabila legea 19/2020? Adica concret mi s-a spus de catre angajator ca aceasta nu se aplica in perioada de vacanta a copilului in consecinta am optiunea concediului legal din 2020 sau concediu fara plata!!! Adica acum cand nu am cu cine lasa copilul pt ca toata lumea sta in casa (inclusiv bunicii) mi se pare de domeniul SF! Dar inainte sa merg sa ii iau de gat si sa ii scutur un pic am zis sa cer parerea dvs ca specialisti in legislatie! (mai ales ca pana acum nu mi-au dat acest drept si m-au obligat sa imi iau concediul din 2019, care iar nu mi se pare corect dar am lasat de la mine ca si asa situatia generala este complicata ...dar mereu ajung la vb ca facerea de bine....)
Multumesc
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Intr-adevar, Legea 19/2020 nu se aplica in perioada de vacanta a copilului .
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Am citit acum un articol pe site care se numește Răzgândire? Părinții ar urma să primească, totuși, libere plătite și în vacanța de Paște, susține ministrul muncii:

Liberele plătite pot fi date părinților care au copii în vârstă de până la 12 ani, dacă cursurile școlare sunt suspendate, dar nu și pentru vacanțe. Însă, conform ministrului muncii, pentru vacanța de primăvară, care începe sâmbătă, se va face o excepție.

www.avocatnet.ro/articol_542...

Poate se va modifica, totuși, ceva în acest sens.
Ultima modificare: Joi, 2 Aprilie 2020
Emilika40, utilizator
...cred ca in seara asta s-a schimbat...e valabil si pe perioada vacantei...
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Printre proiectele de acte normative adoptate în cadrul ședinței Guvernului din 2 aprilie 2020 se numara si ORDONANȚĂ DE URGENȚĂ pentru modificarea și completarea Legii nr. 19/2020 privind acordarea unor zile libere părinţilor pentru supravegherea copiilor, în situaţia închiderii temporare a unităţilor de învăţământ, actul normativ urmand a fi publicat in M.Of.
~ Conținut șters la cerere ~

Alte discuții în legătură

Legea 19/2020 nu se aplica si pe durata vacantei copiilor. ce facem cu copiii in timpul vacantei? iolanda15 iolanda15 Buna ziua! Prin HG nr. 217/2020, s-a stabilit că nu se consideră zile lucrătoare pentru care se pot acorda zile libere plătite, zilele lucrătoare din ... (vezi toată discuția)
Drepturi perioada pandemie clahomastreet clahomastreet buna ziua sunt angajata din data de 28.01.2010 la o clinica privata si sunt inca in perioada de proba., Aceasta fiind de 4 luni in cazul meu.Am o fetita de 6 ... (vezi toată discuția)
O persoane aflata in zile libere plătite pentru unul dintre părinți, conform hotĂrÂrii nr. 217 din 18.03.2020, in perioada vacantei de primavara trebuie sa faca cerere de concediu fara plata? cristianba cristianba Speta: O persoane se afla in situatia zile libere plătite pentru unul dintre părinți, conform HOTĂRÂRII nr. 217 din 18 martie 2020, pentru aplicarea ... (vezi toată discuția)