avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 224 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Contract promisiune vanzare cumparare leasing auto
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Contract promisiune vanzare cumparare leasing auto

Buna seara,

Am o mare problema cu o masina achizitionata de la o pers fizica care cumparase in leasing o masina. Avand nevoie de bani mi-a cedat masina la un pret f bun, insa m-am trezit cu o teapa de zile mari, este vb de:
1. Contract de promisiune vanzare-cumparare, i-am dat 9000 euro. In contract a fost stipulat ca a primit aceasta suma si ca-i datorez inca 600 euro pana la data x
2. Data x a fost amanata cu aproximativ 2 luni de zile, pe motiv ca a fost plecat din tara, am fost de acord ambele parti si am facut un act aditional de prelungire pt inca 2 luni la suma de 600 euro. N-am vrut sa-i achit aceasta suma pana ce nu isi rezolva problemele cu leasingul....Avea restanta o rata si valoare reziduala de 4000 de euro
3. In data de 2.12.2009 m-a sunat ca au fost ceva probleme cu leasingul(vrajeala) si trebuie sa vada neaparat masina, bineinteles ca am ramas fara masina....In aceasta data trebuia predata masina la firma de leasing!

Am cunoscut proprietarul masinii si am facut acest contract de promisiune vanzare cumparare de buna crediinta, insa m-am trezit cu o mare teapa!!!Masina a ramas la firma de leasing pana la sf lunii decembrie, atunci fiind ultimul termen de plata...
Exista posibilitatea sa-l dau in judecata si sa-mi recuperez pagupa de 9.000 de euro + 5.000 de euro daune morale? El nu avea dreptul sa vanda masina nefiind proprietatea lui+inselaciunea facuta.....Vreau sa-l dau in judecata pe nesimtit pt ca nu mai are nici buna vointa sa raspunda la telefon+ca m-a pus intr-o situatie penibila.....

Multumesc pt ajutor!
Cel mai recent răspuns: sevenup , utilizator 08:58, 12 Decembrie 2009
Aveti dreptul de a reclama in instanta, nerespectarea promisiunii de vinzare cumparare, si de a solicita restituirea sumelor platite, indexate,daune - in masura in care sunt cuprinse in antecontract (promisiune vinzare cumparare).
In mod sigur, in promisiunea de vinzare cumparare, exista si clauze penale aplicabile in caz de de neexecutare,
Va trebui sa va judecati cu el, insa cazul nu e chiar atat de simplu, intrucat dvs. ati platit avansul unui contract de v-c unei persoane care are calitatea de vanzator al bunului altuia, respectiv al firmei de leasing.
De asemenea, va trebui sa aveti in vedere si costurile unui astfel de litigiu, unde va trebui sa timbrati actiunea la valoare, apoi sa platiti si un avocat, etc. In final, riwscati sa obtineti o hotarare favorabila dar "vanzatorul" sa nu mai poate fi gasit sau sa fie deja insolvabil.
Stiu ca nu ajuta sfatul meu final, insa e bine sa intrebati ce este de facut inainte de a semna o tranzactie si de a plati, pentru a evita astfel de situatii neplacute si perdante pentru persoanele de buna-credinta ca dvs.Orice consultanta de acest gen v-ar fi costat infinit mai putin decat o sa platiti pentru solutionarea problemei acum.:(
Multumesc pt raspunsul rapid! Insa el nu avea voie sa vanda acesta masina decat cu acordul celor de la leasing. Cand am predat masina la leasing, au fost uimiti ca proprietarul a vandut masina fara sa-i anunte, acesta i-a anuntat doar in ziua respectiva....Masina a fost predata de catre mine si am Procesul verbal in original cu care am predat masina(masina a fost predata prin X avand CNP-ul y si seria de C.I z)...Legea nu cred ca-i permitea sa vanda bunul altuia! Este vb si de inselaciune la acest contract, nu?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Imprumut intre 2 persoane fizice, garantie masina in leasing. ContSters116684 ContSters116684 Buna ziua, Este primul meu post aici si am rugamintea sa fiu sfatuit intr-o problema. Mi se cere imprumut o suma de bani de catre cineva cu urmatoarea ... (vezi toată discuția)
Leasing auto cristina sandu cristina sandu Domnul X doreste sa achizitioneze o masina in leasing. Sora sa detine o societate comerciala care va obtine leasing-ul de la banca Y. Domnul X va plati ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare cumparare elyababau elyababau Doua persoane au in proprietate o casa in cote egale . Ambele parti convin sa vanda imobilul unei terte parti. Cumparatorul se obliga sa achite 30 000 de ... (vezi toată discuția)