avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 332 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale leasing auto
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

leasing auto

Domnul X doreste sa achizitioneze o masina in leasing. Sora sa detine o societate comerciala care va obtine leasing-ul de la banca Y. Domnul X va plati ratele lunare si va folosi masina. Intrebari:
1. Ce act juridic se poate incheia intre domnul x si S.C, avand in vedere ca domnul x doreste sa fie sigur ca dupa terminarea contractului de leasing, masina va fi pe numele dansului.
2. Daca s.c in cei 3 ani de derulare a contractului de leasing vine si ia masina domnului x, ce poate face acesta?

Mentionez ca masina este platita si folosita de domnul x.
Cel mai recent răspuns: Septimiu Bujgoi , Consilier juridic 11:41, 3 Februarie 2009
Domnul X poate face un contract de imprumut cu firma, prin care sa poata dovedi oricand ca a imprumutat firma cu o suma de bani la valoarea masinii.Orice se intampla, firma trebuie sa plateasca dl.X suma respectiva, ca fiind contravaloarea masinii.E doar o idee, o posibilitate.........
succes.
ar mai putea fi o varianta, o promisiune de vanzare cumparare incheiata intre sc si x, prin care sc se obliga sa vanda dr sau de proprietate asupra masinii, in momentul in care va deveni proprietar de drept. In baza acestei promisiuni, pretul va fi achitat esalonat de x, pana la data limita a contractului de leasing, sub sanctiunea ca sc sa-i innapoieze dublul sumei primite daca va rezilia unilateral promisiunea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Masina fara talon si asigurare rca. daune lautz lautz Buna ziua, Am urmatoarea situatie: X a cumparat in leasing o masina de la o firma de leasing. Masina este deci proprietatea firmei, X avand folosinta si ... (vezi toată discuția)
Problema leasing GeorgeG GeorgeG Buna seara! As dori sa ma ajutati cu un sfat in urmatoarea problema: In 2007 societatea comerciala x a incheiat un contract de leasing autoturism ... (vezi toată discuția)
Compensare ile1075 ile1075 Buna ziua! Va rog frumos , sa-mi spuneti daca exista posibilitatea unei compensari fara acordul partilor conform art. 1144 cc in urmatoarea situatie: -SC X ... (vezi toată discuția)