avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 480 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Imprumut intre 2 persoane fizice, garantie masina in ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Imprumut intre 2 persoane fizice, garantie masina in leasing.

Buna ziua,
Este primul meu post aici si am rugamintea sa fiu sfatuit intr-o problema.
Mi se cere imprumut o suma de bani de catre cineva cu urmatoarea propunere drept garantie:
In caz de neplata la termenul specificat, creditorul se obliga sa-mi cesioneze contractul de leasing al unei masini, ca eu sa contui plata ratelor. Practic imi garanteaza suma imrpumutata cu partea din masina pe care a achitat-o pana la termenul scadent. Este acest lucru posibil ? Se poate face fara aprobarea instutitiei de credit, cand de fapt proprietatea asupra masinii este a institutiei de credit pana in momentul finalizarii ratelor? Ma gandesc ca este un caz mai special si de asta intreb.

Multumesc.

Cel mai recent răspuns: sevenup , utilizator 23:14, 10 Decembrie 2009
buna ziua!
nu se poate face nimic fara acordul firmei de leasing.
aceasta trebuie sa isi dea acordul ca utilizarea automobilului sa traca catre dvs.
Buna seara,

Am o mare problema cu o masina achizitionata de la o pers fizica care cumparase in leasing o masina. Avand nevoie de bani mi-a cedat masina la un pret f bun, insa m-am trezit cu o teapa de zile mari, este vb de:
1. Contract de promisiune vanzare-cumparare, i-am dat 9000 euro. In contract a fost stipulat ca a primit aceasta suma si ca-i datorez inca 600 euro pana la data x
2. Data x a fost amanata cu aproximativ 2 luni de zile, pe motiv ca a fost plecat din tara, am fost de acord ambele parti si am facut un act aditional de prelungire pt inca 2 luni la suma de 600 euro. N-am vrut sa-i achit aceasta suma pana ce nu isi rezolva problemele cu leasingul....Avea restanta o rata si valoare reziduala de 4000 de euro
3. In data de 2.12.2009 m-a sunat ca au fost ceva probleme cu leasingul(vrajeala) si trebuie sa vada neaparat masina, bineinteles ca am ramas fara masina....In aceasta data trebuia predata masina la firma de leasing!

Am cunoscut proprietarul masinii si am facut acest contract de promisiune vanzare cumparare de buna crediinta, insa m-am trezit cu o mare teapa!!!Masina a ramas la firma de leasing pana la sf lunii decembrie, atunci fiind ultimul termen de plata...
Exista posibilitatea sa-l dau in judecata si sa-mi recuperez pagupa de 9.000 de euro + 5.000 de euro daune morale? El nu avea dreptul sa vanda masina nefiind proprietatea lui+inselaciunea facuta.....Vreau sa-l dau in judecata pe nesimtit pt ca nu mai are nici buna vointa sa raspunda la telefon+ca m-a pus intr-o situatie penibila.....

Multumesc pt ajutor!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract promisiune vanzare cumparare leasing auto sevenup sevenup Buna seara, Am o mare problema cu o masina achizitionata de la o pers fizica care cumparase in leasing o masina. Avand nevoie de bani mi-a cedat masina la ... (vezi toată discuția)
Despagubire casco nykylaura nykylaura Buna ziua.In luna august am avut un eveniment auto cu dauna totala .Firma de casco m-a despagubit cu suma de catalog a masinii(renault megane 2008) adica 8902 ... (vezi toată discuția)
Masina leasing tampau gabriela tampau gabriela Va rog mult sa ma ajutati in urmatoare problema : SC ... a luat o masina in leasing pe o perioada de 48 de luni .Au fost platite avansul si 44 de rate in suma ... (vezi toată discuția)