avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 690 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... Este sau nu un abuz?
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

Este sau nu un abuz?

Buna ziua,tocmai am primit o amenda pe fondul epidemiei de coronavirus,locuiesc intr-un capat al orasului in care ma aflu si am vrut sa merg la Mc Donald's,care este localizat in celalalt capat.M-a oprit un politist aproape de jumatatea drumului.Aveam la mine declaratia pe proprie raspundere,am completat-o corect,am ales al doilea motiv,acoperirea de bunuri necesare,iar politistul mi-a luat datele din buletin,dupa ce mi-a verificat declaratia,si mi-a zis ca sunt amendat cu 2000 de lei,dupa ce m-a intrebat daca am luat la cunostinta valoarea noilor amenzi,iar eu i-am confirmat,ca stiu.Insa m-a amendat fara sa-mi inmaneze copia dupa procesul verbal,nu mi-a dat nimic de semnat,si m-a obligat sa ma intorc.Banuiesc ca amenda imi va veni chiar si in lipsa semnarii procesului verbal.As vrea sa stiu daca are rost sa o contest,daca am vreo sansa in fata instantei.Totusi mi se pare ciudat ca politistul nu mi-a inmanat procesul verbal de contraventie.Tin sa mentionez ca la intoarcere,in drum spre casa,m-a oprit un alt politist,caruia i-am zis ca ma intorc acasa,i-am zis din ce motiv am plecat,i-am mai zis ca m-a oprit primul agent,ca m-a amendat,i-am zis si cauza pentru care este posibil sa primesc amenda,si al doilea agent mi-a zis ca el m-ar fi inteles si m-ar fi lasat sa merg la Mc,chiar daca se afla in celalalt capat al orasului.Pe al doilea politist,care m-a oprit la intoarcere l-a intrebat un coleg ce s-a intamplat,i-a explicat si i-a zis ca i se pare usor absurd politistul care m-a amendat "pe vorbe"."Pe vorbe" este parerea mea,concluzia mea,pentru ca nu mi-a dat procesul verbal,pe care sa il si semnez,nu a zis asa politistul care mi-a zis ca m-ar fi inteles in locul primului.M-a intrebat daca mi-a luat datele,i-am confirmat si mi-a zis ca motivul pentru care iau amenda s-ar putea sa fie lipsa declaratiei,desi eu o aveam.
Totusi,o amenda primita din cauza ca ma deplasez prea departe de casa cu masina,pana la Mc Donald's,n-ar trebui data de toti agentii de circulatie?Si n-ar fi fost firesc sa mi inmaneze copia dupa procesul verbal de contraventie?Totusi amenda este prevazuta de lege.
Cel mai mult m-ar interesa daca are rost sa o contest.Repet,declaratia mie mi se pare completata corect.

Alte discuții în legătură

Contestare proces verbal incomplet bamselu bamselu Edit: scuze pt incadrarea gresita. ar trebui mutat la \"codul rutier...\" salut zilele trecute am fost oprit de un echipaj de politie pt ca circulam un ... (vezi toată discuția)
Amenda rovinieta bazna bazna buna seara .am fost oprit in trafic si controlat :( nu am avut rovinieta platita si am primit amenda si mi-a fost retinut talonul.unde trebuie sa ma duc si ce ... (vezi toată discuția)
Are voie politistul de la rutiera sa-mi deschida portiera masinii ? claudio88 claudio88 Buna dimineata ! Aseara am oprit masina in fata unui magazin, am intrat sa-mi cumpar ceva (a durat aproximativ 2 minute), iar in momentul in care ma indreptam ... (vezi toată discuția)