Buna ziua,tocmai am primit o amenda pe fondul epidemiei de coronavirus,locuiesc intr-un capat al orasului in care ma aflu si am vrut sa merg la Mc Donald's,care este localizat in celalalt capat.M-a oprit un politist aproape de jumatatea drumului.Aveam la mine declaratia pe proprie raspundere,am completat-o corect,am ales al doilea motiv,acoperirea de bunuri necesare,iar politistul mi-a luat datele din buletin,dupa ce mi-a verificat declaratia,si mi-a zis ca sunt amendat cu 2000 de lei,dupa ce m-a intrebat daca am luat la cunostinta valoarea noilor amenzi,iar eu i-am confirmat,ca stiu.Insa m-a amendat fara sa-mi inmaneze copia dupa procesul verbal,nu mi-a dat nimic de semnat,si m-a obligat sa ma intorc.Banuiesc ca amenda imi va veni chiar si in lipsa semnarii procesului verbal.As vrea sa stiu daca are rost sa o contest,daca am vreo sansa in fata instantei.Totusi mi se pare ciudat ca politistul nu mi-a inmanat procesul verbal de contraventie.Tin sa mentionez ca la intoarcere,in drum spre casa,m-a oprit un alt politist,caruia i-am zis ca ma intorc acasa,i-am zis din ce motiv am plecat,i-am mai zis ca m-a oprit primul agent,ca m-a amendat,i-am zis si cauza pentru care este posibil sa primesc amenda,si al doilea agent mi-a zis ca el m-ar fi inteles si m-ar fi lasat sa merg la Mc,chiar daca se afla in celalalt capat al orasului.Pe al doilea politist,care m-a oprit la intoarcere l-a intrebat un coleg ce s-a intamplat,i-a explicat si i-a zis ca i se pare usor absurd politistul care m-a amendat "pe vorbe"."Pe vorbe" este parerea mea,concluzia mea,pentru ca nu mi-a dat procesul verbal,pe care sa il si semnez,nu a zis asa politistul care mi-a zis ca m-ar fi inteles in locul primului.M-a intrebat daca mi-a luat datele,i-am confirmat si mi-a zis ca motivul pentru care iau amenda s-ar putea sa fie lipsa declaratiei,desi eu o aveam.
Totusi,o amenda primita din cauza ca ma deplasez prea departe de casa cu masina,pana la Mc Donald's,n-ar trebui data de toti agentii de circulatie?Si n-ar fi fost firesc sa mi inmaneze copia dupa procesul verbal de contraventie?Totusi amenda este prevazuta de lege.
Cel mai mult m-ar interesa daca are rost sa o contest.Repet,declaratia mie mi se pare completata corect.