avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 666 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract vanzare-cumparare cu garantie ipotecara
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract vanzare-cumparare cu garantie ipotecara

Buna ziua.
Am contractat un imprumut imobiliar. Ante-contractul de vanzare cumparare are ca si cumparatori atat pe mine cat si pe prietenul meu, fiind necasatoriti. Creditul ipotecar e contractat doar de mine. Dupa verificarile de baza si plimbarea draftului de contract (in care aparem amandoi ca si proprietari) intre banca si notar ,de mai multe ori, am primit acceptul pentru credit.Mentionez din nou ca pe draftul contractului de vanzare cumparare aparem amandoi de la inceput. Contractul de vanzare cumparare a fost semnat de vanzator, 2 cumparatori(eu si prietenul eu) si 2 directori de agentii ai bancii, iar apartamentul a fost intabulat pe numele nostru. Dupa cateva zile am fost contactata din partea bancii si mi s-a spus ca nu se poate acorda creditul deoarece nu sunt singura proprietara. Care imi sunt optiunile legale din acest moment?
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 19:53, 8 Aprilie 2020
Nu ati semnat vânzarea și ipoteca in aceeasi zi?
De regulă asa se procedează.
toate au fost semnate in aceeasi zi
aduceti-l pe prieten ca si coplatitor.
e normal sa nu va dea .. cat valoreaza toata casa ca dvs sa cumparati jumatate.
discutati cu banca variantele.
Ultima modificare: Miercuri, 8 Aprilie 2020
gi-jane2, moderator
Banca are dreptate, din motive de risc, nu vă poate acorda bani pentru toată valoarea imobilului, dar dumneavoastră să cumpărați doar jumătate din imobil.
Dacă erați căsătoriți, altfel stăteau lucrurile, soțul era pus codebitor și imobilul ipotecat 100%.

Varianta ar fi ca prietenul să devină și el coîmprumutat la credit, și astfel banca să poată pune ipotecă și pe jumătatea lui de proprietate. Dar și asta e cu semnul ?, dacă va accepta banca, sau nu.
Ultima modificare: Miercuri, 8 Aprilie 2020
Dapix, utilizator
Pai nu a stiut de la început ca nu poate acorda creditul ?
Este o totală lipsă de profesionalism să lase să se semneze vânzarea și ipoteca și ulterior să nu își îndeplinească obligațiile.

Alte discuții în legătură

2 proprietari apartament achizitionat prin 1 credit ady_2004 ady_2004 Buna ziua Impreuna cu prietena doresc sa achizitionez un apartament prin programul \"Prima casa\". Am dori sa fim amandoi in contractul de vanzare-cumparare ... (vezi toată discuția)
Gresela notar act ipoteca nicuz nicuz Buna ziua, am semnat de curand un contract de vanzare cumpare a unui ap de 2 camere - zona Bragadiru, direct de la dezolvator prin credit ipotecar banca ... (vezi toată discuția)
Trecere a unei a 2-a persoane pe contractul de vanzare-cumparare (prima casa), alta decat titularul creditului panamaria panamaria Se poate trece ca si proprietar (sau co-proprietar) la apartament si o a doua persoana, alta decat titularul creditului? Doresc ca apartamentul cumparat prin ... (vezi toată discuția)