avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 506 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Asociatia de proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Asociatia de proprietari

Buna ziua,
As dori sa stiu daca banii proveniti din inchirirea terasei blocului, pot fi cheltuiti (conform Legii Asociatiei de Proprietari )pentru toate cele 10 blocuri care fac parte din asociatie, sau numai pentru blocul pe care e montata antena si care a pus la dispozitie si o camera de la parter(uscatoria)

Va multumesc

Ultima modificare: Luni, 13 Aprilie 2020
bosanceanugheorghe, utilizator
Cel mai recent răspuns: pop_m , utilizator 09:01, 23 Decembrie 2021
3 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Aceasta chestiune priveste doar proprietarii din blocul/scara respectiva - adica proprietarii care au cedat din dreptul lor, suprafetele comune inchiriate.
Daca s-ar pune problema ca sumele provenite din inchiriere spatiilor respective sa beneficieze toti proprietarii din cele 10 blocuri care compun asociatia voastra - de ce nu ar beneficia si proprietarii din celelalte inca 20-50 de blocuri din jurul asociatiei voastre?
Oricum, aceasta chestiune trebuie discutata in AG a membrilor, dar logica ne spune ca cel care inchiriaza proprietatea sa (comuna), trebuie sa fie beneficiarul roadelor...
Poate iti raspunde, mai documentat un specialist.
Stima!
3 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Contravaloare chirie perceputa aferent inchiriere parte comuna terasa se depoziteaza in fondul de reparatii si se utilizeaza exclusiv de catre locatarii condominiului care au inteles sa predea dreptul asupra partii comune prin contract de inchiriere
Multumesc,
Logica imi spune si mie acest lucru, dar as vrea sa stiu ce lege, dispozitie, etc. reglementeaza aceasta situatie
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca si logica ta este la fel, atunci, hai sa-mi inchiriezi locuinta - proprietatea ta, pe o suma de 500,00 lei/luna, iar cei 500 de lei sa-i imparti doar cu vecii tai din scara, sau cum ar mai zice altii cu toti vecinii din asociatie... Este bine?
_____________________________________
In mod sigur, firma de telecomunicatii a incheiat un contract de inchiriere cu as. prop. - care la randul acesteia, a fost nevoita sa i-a acceptul/acordul proprietarilor din bloc/scara, dar in mod special cu proprietarii apartamentelor de la ultimul nivel, asa-zisii proprietari direct afectati.
A intrebat asociatia daca si ceilalti membri ai asociatiei (de la celelalte blocuri) sunt de acord cu inchirierea terasei si a camerei despre care spuneai - sunt de acord? In mod sigur, NU !

Asadar, contractul de inchiriere s-a incheiat intre firma de telecomunicatii si proprietarii din blocul/scara voastra (detinatorii spatiilor comune) - reprezentati de catre as. de proprietari, beneficiarii de drept ale roadelor contractului de inchiriere.
Ziceam sa mai consulti si un avocat, care iti poate explica, probabil mai bine ca mine aceasta speta.
Acum ai inteles?

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Am inteles.
Sa vedem daca intelege si administratorul asociatiei de proprietari.
Cele relatate de d-vs mai sus sunt corecte. Sa vedem cum vom colabora cu administratorul asociatiei (suma incasata, evidenta cheltuielilor,necesitatea si urgenta lucrarilor, etc).Inca odata MULTUMESC

Alte discuții în legătură

Acoperiș degradat la una din scările blocului. pot fi folosiți banii obținuți din închiriere doar pentru reparația lui? luminet luminet Buna ziua, Va prezint pe scurt problema mea: Fac parte dintr-o ascociatie de proprietari ce cuprinde 2 scari de bloc (14+14 ap). Partea de administrare o ... (vezi toată discuția)
Incasari din chirii la o scara de bloc se impart la toata asociatia de proprietari formata din 3 scari andr3i13 andr3i13 Buna ziua, locuiesc intr-un bloc format din 3 scari 2 scari de bloc sunt de 10 etaje iar o scara le leaga pe cele 2 mentionate anterior si este de 4 ... (vezi toată discuția)
Pretentii intre asociatiile de proprietari ContSters58959 ContSters58959 in prima faza o singura asociatie de prop. pentru un bloc cu 2 scari care inchiriaza o supraf pe plefonul blocului respectiv pe scara 1 pentru o antena GSM, ... (vezi toată discuția)