avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 417 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Poprire salariu
Discuție deschisă în Executare silită

Poprire salariu

Buna ziua,

Daca am poprire pe salariu de la un executor judecatoresc si peste 2 saptamani achit suma ramasa , in cat timp mi se ridica sau ar trebui sa se ridice popririle de la banca si angajator ? Ce spune legea ?

Daca la executor ajung mai multi bani decat poprirea in sine , acestia se pot recupera ?
Cel mai recent răspuns: Arrow127 , utilizator 18:25, 22 Aprilie 2020
La momentul achitarii debitului si a cheltuielilor de judecata, executorul judecatoresc va dispune ridicarea popririi.
Orice sume primite peste valorile pe care le datorati va vor fi restituite.
Multumesc pentru raspuns. Cat timp dureaza actiunea aceasta, de ridicare a unei popriri ?
Am o cunostinta , caz recent , care s-a rugat efectiv cateva saptamani de executor pt. a ridica poprirea si a i se restitui diferenta de bani. Pana n-a amenintat cu instanta a primit raspunsuri de genul : nu au ajuns banii la mine, va rog sa-mi trimiteti dovezile, mai dureaza etc.

Teoretic daca azi imi platesc datoriile , maine vreau sa-mi pot folosi conturile,cardurile etc. E dreptul meu...
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Teoretic aveti dreptate.
Practic este posibil sa nu intample atat de rapid.
Executorul trebuie sa primeasca banii in cont.
La fel de teoretic, faptul ca banii au plecat din contul dvs in cel al executorului ar trebui sa fie suficient.
Daca reactia executorului intarzie, nu este nevoie sa va rugati de el ci va adresati instantei de judecata sau Camerei executorilor din care acesta face parte.
Multumesc frumos pt. raspuns .
Inainte sa achitati, discutati cu executorul si vedeti exact care este suma de plata. Sa nu va treziti ca dupa ce platiti, mai emite o incheiere pentru dobanzi, penalitati sau cheltuieli de judecata. Va spun, pentru ca sunt cazuri in care se intampla asa si dupa aceea mai pierdeti timp pana vi se ridica poprirea si se deblocheaza conturile.

Alte discuții în legătură

Poprire cont bancar mosquito mosquito Salut. Am o poprire pe contul bancar de acum vreun an pentru un credit neachitat in valoare de ~5000 ron. Nu lucrez nicaieri, nu am salariu, am cateva ... (vezi toată discuția)
Executare silita addy72 addy72 Buna ziua Am primit instiitarea popriri pe salariu si a conturilor bancare pe care le detin Am doua carduri de credit de consum si prin blocarea ... (vezi toată discuția)
Poprire maia andrei maia andrei Buna ziua ! Am poprire 1/3 pe salariu , instituita de executor judecatoresc pt suma de 2000 ron, Intampin urmatoarele probleme: 1- firma unde lucrez a ... (vezi toată discuția)