avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1557 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Angajare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Angajare

Bună ziua!
O persoană străină dorește să angajeze un cetățean român cu contract individual de muncă. Job-ul va fi unul remote, bazându-se strict pe online. Ce ar trebui să facă persoanele în acest demers? Nu reușesc să găsesc informații despre cum ar trebui să se desfășoare lucrurile, ce acte sunt necesare, etc. Mulțumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: AllexandraPtr. , utilizator 14:41, 28 Aprilie 2020
Persoana straina are punct de lucru in tara ?
Nu, firma este una străină, cu punct de lucru în străinătate.
Ultima modificare: Luni, 27 Aprilie 2020
AllexandraPtr., utilizator
In acest caz,contractul de munca este supus legislatiei tarii respective.

Despre ce tara este vorba?
Spania.
RAPORTURI DE MUNCĂ. Raportul de muncă angajat–angajator este reglementat în Spania prin Constituţie, Codul Civil, Codul Muncii (Estatuto de los trabajadores) și contractele colective de muncă. Contractele se încheie pe durată nedeterminată sau determinată, cu normă întreagă sau timp parțial de lucru.

În Spania există diferite convenţii colective de muncă în funcţie de zonele geografice şi de activităţi. Din acest motiv, nu întotdeauna condiţiile de muncă ale lucrătorilor din provincii diferite sunt aceleaşi. Salariul acordat angajatului nu poate fi mai mic decât salariul minim interprofesional stabilit de Guvern pentru anul în curs pentru munca pe timp complet. Înainte de începerea activităţii lucrative, angajatorul trebuie să înscrie angajatul ca salariat al său la sistemul de securitate socială spaniol (Seguridad Social: www.segsocial. es) pentru ca ulterior acesta să poată beneficia corespunzător de drepturi în caz de șomaj, boală, accidente, maternitate, pensie, invaliditate, prestații pentru deces și urmași.
[ link extern ] /

sau

[ link extern ]

Alte discuții în legătură

Angajator din comunitatea europeana gereasorin67 gereasorin67 am fost angajat legal in SPANIA in anul 2010 in domeniul transporturi angajatorul este o firma din SPANIA ,am lucrat timp de 9 luni ... (vezi toată discuția)
Cum recuperez ultimul salariu din strainatate cornel28 cornel28 buna ziua va rog sa ma sfatuiti cum pot sa i-mi recuperez ultimul salariu din strainatate Tenerife de doua luni ma tot amana imi spun ca nu au bani (vezi toată discuția)
Discutii juridice - recuperare salariu neplatit dobreaana dobreaana am lucrat in spania in 2010 cu contract de munca legal la o firma de transport international ca sofer, timp de 9 luni.Pe 8 luni am primit salariu normal iar ... (vezi toată discuția)