avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 113 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Demisie urmată de referat disciplinar
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Demisie urmată de referat disciplinar

Am demisionat pe 10.04.2020 dar le am spus că nu voi veni tot preavizul ptr ca am f multe ore suplimentare lucrate și am aflat azi ca mi s a facut o cerere disciplinară ca cică din 21.04 nu m am prezentat la serv și să se ia masuri conf regul intern art, lit, regulament ce nu l am văzut niciodată, plus ca am un nr de 11 zile de co. Ce ma sfătuiți? De ce mi se face un astfel de referat cand eu mi am dat demisia ptr ca ei mi au cerut o ptr ca mi am facut cerere de concediu si au refuzat o, au spus că demisia o aproba dar concediu nu.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:13, 4 Mai 2020
1. Absenţa nemotivată de la locul de muncă a salariatului aflat în perioada de preaviz atrage posibilitatea sancţionării disciplinare a acestuia de catre angajator, inclusiv prin desfacerea disciplinara a contractului individual de munca.

2. Demisia opereaza incetarea contractului de munca, in mod unilateral, fara a fi necesara aprobarea acesteia de catre angajator.

Asadar, demisia nu are cum sa fie aprobata de angajator.
Va multumesc pentru răspunsul d.vs.
Vă mai deranjez cu o intrebare și anume,; în preaviz am stat doar câteva zile, spunandu-le ca am ore suplimentare și peste 10 de concediu care le am spus sa mi le adauge în preaviz. Si acum cică nu imi sunt recunoscute orele lucrate. Mentionez ca in contractul de muncă am 8 ore/zi dar eu am lucrat de la 6 dimi până la 23:00 , o zi cu o zi. Este posibil sa ma sancționeze disciplinar și prin neplata orelor suplimentare?
Mulțumesc anticipat!
Cu deosebit respect,
MaryMars
Neplata orelor suplimentare nu este o sanctiune disciplinara ....Acest aspect poate fi sesizat ITM-ului.

Sesizarile pot fi transmise catre ITM (Inspectoratul Teritorial de Munca) prin:
- posta;
- e-mail;
- fax;
- inregistrate chiar la sediul institutiei.
Va mulțumesc!
Dacă voi primi prin poștă sau curier vre-un document din partea lor, vă pot contacta pe mail sau telefonic pentru a rezolva această problemă?
Mulțumesc anticipat!
Cu respect,
M.M.
Consultanții pot fi contactați pe email sau telefonic.
Ultima modificare: Miercuri, 29 Aprilie 2020
Cornel Vasile, Consilier juridic

Alte discuții în legătură

Demisie cu referat disciplinar Marsmary Marsmary Am demisionat pe 10.04.2020 dar le am spus că nu voi veni tot preavizul ptr ca am f multe ore suplimentare lucrate și am aflat azi ca mi s a facut o cerere ... (vezi toată discuția)
Concediere individuala Alex Iordanescu Alex Iordanescu Buna tuturor.Sunt nou pe aici asa ca daca ma exprim in locul nepotrivit sau fac mici greseli de postare sunt convins ca o sa ma intelegeti.ei si acum ... (vezi toată discuția)
Perioada preaviz demisie...modificare..., nu vor sa imi semneze lichidarea ! Silviubil Silviubil Buna ziua. Am o nelamurire. Azi mi-am dat demisia de la locul de munca. As vrea sa stiu daca in perioada de preaviz pot beneficia de zilele de concediu de ... (vezi toată discuția)