avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune

Bunica soțului meu a decedat în urmă cu câțiva ani!Nici unul dintre cei 3 copii ai ei nu au deschis succesiunea!!Socrul vrea să mă imputerniceasca să deschid dezbaterea masei succesorale după mama lui!!!Terenul care face parte din masă succesorala se află într-o comuniune!!Care sunt căile legale care trebuie urmate!? ( editat)Mulțumesc anticipat!!
Ultima modificare: Miercuri, 6 Mai 2020
gi-jane2, moderator
La ce va referiti prin "comuniune"?
Terenul care a aparținut batranei face parte dintr-un lot de teren care a aparținut tatălui ei și pe bucățile respective sunt urmașii fratelui batranei !Sunt moștenitori dar nimeni nu are delimitat terenul care îi revine !Totul este o comuniune care trebuie dizolvată pentru a se putea intabula fiecare parte de teren!Acolo e facuta succesiunea, au calitatea de moștenitori dar nu pot intabula decât după dizolvarea comuniunii sau mai bine zis ieșirea din indiviziune!
Ultima modificare: Miercuri, 6 Mai 2020
roxana g23, utilizator
Ah, indiviziune voiati sa spuneti.
Intabularea o pot face oricand, in baza certificatului de mostenitor, figurand toti coproprietarii la Cartea Funciara. Partajul nu este o conditie pentru intabulare.
In momentul de fata, trebuie dezbatuta succesiunea dupa bunica, pentru cota indiviza pe care aceasta o detine.
Daca socrul nu se poate prezenta personal, aveti nevoie de o procura speciala din partea acestuia, prin care va imputerniceste pe dvs sa il reprezentati la dezbaterea succesiunii.
Procura se intocmeste la orice birou notarial din Romania, iar in strainatate, la Ambasada sau Consulat.
Dupa ce socrul si fratii sau obtin certificatul de mostenitor dupa bunica, ar trebui sa faca partajul cu unchii si matusile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dezbatere succesiune constantin cristian constantin cristian Buna ziua.Bunica din partea tatalui a detinut o proprietate formata din 1000mp teren intravilan si o casa de trei camere pe acest teren.Tata a fost singurul ... (vezi toată discuția)
Dezbaterea succesiunii cu 2 mostenitori plecati din tara Epuree Epuree Pentru dezbaterea succesiunii 2 mostenitori sunt plecati din tara (Irlanda si Cipru). Cum ar fi mai bine sa procedez cu cei din afara tarii, sa dea ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, pot obține autorizația de construcție dacă vreau ... Florina112 Florina112 Bună ziua, pot obține autorizația de construcție dacă vreau să construiesc pe un teren care nu îmi aparține? Terenul a fost a străbunicii mele, ... (vezi toată discuția)