avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 349 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cartea de identitate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cartea de identitate

Am o problema foarte grava de rezolvat. Cand m-am nascut am fost incredintata mamei mele. Am locuit in casa lu bunica mea impreuna cu mama mea si cu alta matusa de a mea. Dar mama are in total 10 frati, si toti sunt plecati.Ei nu au contribuit cu nimic in aceasta casa, inafara de mama si matusa cu care locuiesc. acum 4 luni a decedat bunica mea. Iar eu pe 20 implinesc 14 ani si am nevoie de buletin dar nu vor sa mi-l faca, deoarece proprietarul, adica bunica mea nu mai este in viata si spune ca trebuie sa se dezbata mostenirea. dar multi dintre unchii mei sunt plecati in strainatate si nu pot sa vina, iar o procura costa 80€. Asta inseamna ca raman fara buletin? si sa presupunem ca se vor judeca toti pt mostenire: daca se imparte apartamentul in care locuim si noi nu mai avem domiciliu, mie nu-mi mai face buletin? Astept raspuns si va rog sa imi spuneti si daca ceilalti au dreptul la mostenire odata ce nu au contribuit cu nimic in aceasta casa si nu i-au acordat niciun sprijin bunicii mele cat a fost bolnava inafara de mama si matusa mea. Ajutati-ma va rog!
Cel mai recent răspuns: tudorioan , utilizator 16:14, 16 Decembrie 2009
In sensul Ordonanţei de Urgenta a Guvernului nr.97/2005, prin act de identitate se înţelege atât cartea de identitate provizorie, cat si buletinul de identitate, aflat in termen de valabilitate. Cartea de identitate provizorie se eliberează atunci când persoana fizică nu posedă toate documentele necesare eliberării cărţii de identitate si in cazul cetăţenilor români cu domiciliul in străinătate, care locuiesc temporar in România. Pentru cartea de identitate provizorie, termenul de valabilitate se stabileşte de serviciul public comunitar de evidenta a persoanelor, dar nu poate depăşi un an.
In situatia expusa daca si mama ta este plecata si matusa, atunci trebuie sa te adresezi autoritatii tutelare cu aceasta problem! Evident ca nu poti sa nu ai carte de identitate cand peste 6 zile implinesti 14 ani. Daca rudele cele mai apropiate de tine sunt plecvate din tara, in custodia cui ai ramas in aceasta perioada?
Mostenirea poate fi dezbatuta in fata notarului public, daca partile se inteleg sau in fata instamntei judecatoresti, daca nu exista intelegere. Ti se poate stabili domiciliul si in baza unui contract de inchiriere. Cred ca pe mama ta ar trebui sa o preocupe aceste aspecte, dar esti de apreciat.
si mama si matusa mea sunt in tara momentan, dar mama pleaca peste 3 zile. Si daca partile nu se inteleg pentru a dezbate mostenirea, cum procedam?
Daca tatal meu nu-mi plateste pensie alimentara ce trebuie sa fac? adica ce trebuie sa faca mama in cazul asta? ca mama l-a dat in judecata mai demult dar nu a respectat legea de a-mi plati pensia alimentara. Cum trebuie sa procedam?

Alte discuții în legătură

Eliberare prima ci la 14 ani cucu-virilu cucu-virilu o familie divorteaza copii sunt incredintati mamei de catre instanta unul face prima ci la virsta de 14 ani al doilea copil nu apuca deoarece mama decedeaza ... (vezi toată discuția)
Cum obţin certificat de moştenitor? cosgab9 cosgab9 Bună. La toamnă imi expira cartea de identitate - cea făcută la 14 ani şi eu şi familia mea locuim in curtea parintilor tatalui meu, care au decedat in ... (vezi toată discuția)
Expirare carte de identitate, lipsa act spatiu simonutza10 simonutza10 Va comunic ca am C.I. expirata de vreo 2 saptamani, ieri am fost la Evidenta populatiei pt a ma interesa ce acte imi trebuie ca sa imi fac CI. Mi s-a ... (vezi toată discuția)