avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 599 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Avocat specializat impotriva abuzurilor militarilor
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Avocat specializat impotriva abuzurilor militarilor

Buna ziua,

As dori sa va intreb exista o ramura a dreptului pe care un avocat civil o poate accesa. Pt a da in judecata personalul care nu raspunde in fata parchetelor civile ci a celor militare?Si cum gasesc mai multa informatie in special impotriva militarilor
Multumesc
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 14:49, 21 Mai 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Avocatul daca este platit suficient poate depasi orice limita.

Eu consider ca nu exista limite...
Buna seara,
Nu prea se poate ca un militar sa raspunda in fata instantelor civile.
Este o prevedere CLARA a Codului De Procedura Penala.
Schimbarea prevederilor codului de procedura civila o pot face parlamentarii nu avocatii.
Buna seara,
Nu m-ati inteles sau poate am scris eu gresit. Stiu ca militarii nu raspund instantelor civile. Intrebarea mea reformulata ar fii altfel. Daca eu ca civil si avocat pot reprezenta alti civili in fata instantelor millitare?
Sau singurul loc unde as putea sa ii dau pe ei in judecata si MAPN este la CEDO?
Multumesc
Nu exista avocat militar asa cum exista procuror militar.

Deci, avocatul poate asista si reprezenta militari si civili in fata organelor militare.
Buna ziua,
Va multumesc de raspuns. Am NEVOIE de o mica clarificare. Deci eu ca si avocat ma pot specializa pe Drept Militar si sa reprezint civili in fata instantelor militare? Pt ai obliga sa plateasca daune etc.

Alte discuții în legătură

Competenta procuror militar nutzzu nutzzu Buna ziua. Speta este urmatoarea: o fapta penala a fost savarsita de un civil impreuna cu un militar inainte de februarie 2014. Dosarul penal a fost ... (vezi toată discuția)
Pt ofiterii mapn se poate merge in instanta pe litigiu de munca conf cod muncii ? Krissia . Krissia . Pentru ofiterii MAPN se poate apela la Tribunal - sectia litigii de munca pt daune morale, hartuire psihica, anulare acte administrative si repunere in ... (vezi toată discuția)
Suspendare cadre militare dany70 dany70 In temeiul legii 80/1995,privind statutul cadrelor militare ,cu modificare nr53/2011,articolul 89, aliniatul 2,un cadru militar activ caruia i-a fost intocmit ... (vezi toată discuția)