avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 215 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident masina animal salbatic caprioara
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident masina animal salbatic caprioara

Am lovit o caprioara cu autoturismul... De fapt caprioara a iesit de undeva din lateral si a sarit in partea dreapta fata a autoturismul rezultand avarierea... Spoilar spart, far rupt, aripa indoita... A venit politia si paznicul de la asociatia de vanatoare care a ridicat animalul mie mi S-a dat dovada de circulatie iar pentru animal. S-a incheiat proces verbal ca a fost luat de asociatia care are in administrare fondul de vanatoare... Mentionez ca accidentul a avut loc in interiorul localitatii nu pe camp.. Intrebarea este daca pot recupera paguba de la asociatia respectiva.
Ultima modificare: Duminică, 24 Mai 2020
Manuela Rășină, administrator
Buna ziua,
Ar trebui sa va puteti recupera paguba de la proprietarul acelui fond de vanatoare.
Daca asociatia are doar calitate de administrator al fondului de vanatoare, nu poate fi obligata direct catre dvs.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Acțiunea este una clasica de răspundere civilă delictuala problema este sa va lămuriți cu cine o sa va judecati,cine o sa aiba calitate procesuale pasiva în cauză.
Pai cred ca asociatia de vanatoare care are concesionat fondul de vanatoare in zona respectiva cred... Dar as avea sanse sa casting un astfel de proves?
Absolut,angajandu-va însă avocat.Nu este genul de proces care poate fi susținut cu "modele "de pe net .Necesita administrarea unui probatoriu,înscrisuri,posibil expertiza tehnică de specialitate,interogatoriu trebuie facuta dovada îndeplinirii cumulative a unor condiții pt a putea atrage răspunderea civilă delictuala etc.Ca este vorba despre o căprioară,despre un copac cazut pe masina sau zăpadă căzută de pe un acoperiș temeiul de drept este același,astfel de cazuri fiind frecvente pe rolul instanțelor.
Ultima modificare: Duminică, 24 Mai 2020
CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despagubiri accident rutier implicat animal salbatic ( cerb) dauna totala Nicoleta Ana Nicoleta Ana Buna ziua! In urma cu cateva zile inaintea zorilor de zi am fost implicat intr-un accident rutier produs prin coleziune impact cu un animal salbatic ( Cerb) ... (vezi toată discuția)
Recuperare daune pentru masina avariata de copac Jules26 Jules26 Buna ziua, In data de 06.02.2020, in sectorul 6, Bucuresti, un copac a cazut peste autoturismul pe care il detin, avariindu-i plafonul si parbrizul. La fata ... (vezi toată discuția)
Accident animal salbatic ssibiu ssibiu Pentru a nu pierde timpul nimanui, intru direct in subiect. In urma cu cateva zile, circuland pe un drum national, fara niciun fel de restrictie de ... (vezi toată discuția)