avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 518 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA tva modernizare locuinta de serviciu administrator
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

tva modernizare locuinta de serviciu administrator

In anul 2007 societatea a cumparat un apartament care are destinatia locuinta de serviciu si care este pusa la dispozitie administratorului in baza unui contract de comodat,anexa la contractul de administrare.In anii 2007 si anul 2008 s-au executat lucrari de modernizare la acest apartament , in regie proprie, cu a caror valoare am marit valoare mijlocului fix.Am dedus tva la aceste facturi pentru modernizare.
Intrebarea mea este: acest tva este deductibil sau nedeductibil?
Multumesc anticipat pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: ionescus , utilizator 20:07, 16 Decembrie 2009
Acest TVA este deductibil , insa pentru marirea sau micsorarea valorii activului (in speta de fata apartamentul cumparat pe firma) va trebuie raport de evaluare ANEVAR inregistrat la Directia Impozite si Taxe Locale. In acest fel se realizeaza si reevaluarea obligatorie din 3 in 3 ani prevazuta de Codul Fiscal si stabilirea valorii activului respectiv.
Succes!
=D>
multumesc pentru raspuns ... dar controlul anaf spune ca nu (nu au terminat raportul).Deci as dori sa stiu la ce articol din CF sa ma refer.Cred ca ei vor sa faca referire la art.145 alin.2, a pentru ca aceste achizitii nu vor fi folosite in folosul unor operatiuni taxablile
intr-adevar inspectorii au dreptate, iar taxa nu este deductibila deoarece apartamentul nu este utilizat in scopul realizarii de venituri taxabile.

trebuia semnat un contract de inchiriere si sa fi facturat chiria in regim normal de taxare, asta numai dupa notificarea organului fiscal, conform art. 141, alin 3 cod fiscal.

cu cat au marit valoarea imobilului acest lucrari de amenajare?


Ultima modificare: Marți, 15 Decembrie 2009
danike, utilizator
Suma este destul de mare, 18000 lei asa ca...
Pe de alta parte, daca o voi vinde, si pentru asta ar fi bine sa o evaluez, iar vanzarea va fi o operatiune taxabila, mai ajusteaza tva daca poti(pentru ca pe cel dedus mi- dau jos).Cred ca ma intelegeti, l-as fi ajustat si daca ar fi netaxabila si eu l-am dedus pt.aceste modernizari.
la ce pret ati achizitionat apartamentul? cu sau fara tva?

18.000 lei reprezinta tva aferent modernizarilor? adica ati facut modernizari de 94.737 lei?

Alte discuții în legătură

Calculez prorata florentyna florentyna in februarie 208 am vandut cladiri si terenuri din patrimoniu. in aceste cladiri si pe ac terenur imi desfasuram unul din obiectele mele de ... (vezi toată discuția)
Ajustare tva si/sau notificare chirie crinarug crinarug Am sa va rog sa-mi spuneti parerea Dvs. in urmatoarea problema: In 2006 societatea A (neplatitoare de TVA - deci nu s-a dedus TVA) cumpara teren cu imobil de ... (vezi toată discuția)
Contract de colaborare-chirie serbanramona82 serbanramona82 Societatea X, in calitate de proprietar, pune la dispozitie soc Y, un spatiu de 5mp, in care soc y va desfasura activitati de jocuri si noroc. Este vorba ... (vezi toată discuția)