Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Recuperare plata amenda

Buna ziua.
Am formulat plangere impotriva unui proces verbal contraventional, plangere care a fost admisa. Intrebarea este : ce trebuie sa fac pentru recuperarea banilor,intrucat amenda am achitat-o in termenul de 15 zile?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 05:03, 5 Iunie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,
Dupa ce sentinta ramane definitiva si o legalizati va adresati cu o solicitare scrisa institutiei care v-a amendat, solicitand restituirea banilor in contul dumneavoastra.
va trebui sa atasati copie de pe sentinta legalizata si chitanta de achitare in original.
Pastrati o copie de pe chitanta pentru ... orice eventualitate.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bună ziua,

Dacă sunteți în prima instanță, așteptați sa treacă termenul de apel pt a va putea recupera banii..
E posibil ca hotărârea sa fie atacata de partea adversa..

Dacă ați câștigat în apel înseamnă că hotărârea dvs e definitiva. Așteptați sa vi se comunice acasă, apoi solicitati legalizarea acesteia la instanta și înaintați o cerere către instituția unde ati plătit pt a va înapoia banii..
Ultima modificare: Joi, 4 Iunie 2020
Avocat Trifan Bianca Elena , Avocat
Multumesc
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
In momentul in care aveti hotarirea legalizata, depuneti o cerere in baza art. 168 din codul de procedura fiscala (legea 207/2015):
ART. 168 Restituiri de sume

(1) Se restituie, la cerere, contribuabilului/plătitorului orice sumă plătită sau încasată fără a fi datorată.

(2) în situația în care s-a făcut o plată fără a fi datorată, cel pentru care s-a făcut astfel plata are dreptul la restituirea sumei respective.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum recuperez o amenda platita deja? Ruxu Ruxu Buna ziua! Sotul meu a primit o amenda din cauza parcarii intr-un loc privat, dar care nu avea popicul ridicat. A platit amenda, dar apoi a si contestat ... (vezi toată discuția)
Salutare! am contestat o amenda rutiera, sentinta a fost in favoarea ... Ioana .c Ioana .c Salutare! Am contestat o amenda rutiera, sentinta a fost in favoarea mea. N am primit plicul cu instiintarea si deja aubtrecut 30 zile de la data aceea. Ma ... (vezi toată discuția)
Am decizie judecatoreasca de inlocuire a contraventiei cu avertisment ... pbogdan9 pbogdan9 Am decizie judecatoreasca de inlocuire a contraventiei cu avertisment cu consecinta exonerarii de la plata amenzii contraventionale. Am platit suma de 1000 de ... (vezi toată discuția)