avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 578 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Am decizie judecatoreasca de inlocuire a contraventiei ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Am decizie judecatoreasca de inlocuire a contraventiei cu avertisment ...

Am decizie judecatoreasca de inlocuire a contraventiei cu avertisment cu consecinta exonerarii de la plata amenzii contraventionale. Am platit suma de 1000 de lei (jumate din valoare contraventiei de 2000 lei).

Cum pot sa-mi recuperez banii, in decizie nefiind specificat recuperarea amenzii?
Sunt in perioada cu drept de apel.
Cel mai recent răspuns: latka , moderator 06:01, 19 Martie 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua!
Trebuie să așteptați ca hotărârea să devină definitivă.
Ulterior, faceți o cerere de restituire a sumei plătite. Anexați cererii dovada plății amenzii și o copie legalizată a hotărârii cu mențiunea definitiva.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu ati spus ce contraventie ati facut, presupun ca este una rutiera, din moment ce ati ajuns in aceasta sectiune. Banii din amenzile rutiere se duc la bugetul local. Dupa ce obtineti o hotarire definitiva legalizata, mergeti cu o copie a hotaririi si depuneti o cerere la care atasati acea copie, administratia financiara a primariei, prin care solicitati returnarea banilor platiti pentru jumatate din amenda, in baza art. 168 din codul de procedura fiscala.
[ link extern ]
Proces verbal de contraventie pentru ca am fost surprins in timp ce consumam seminte si am aruncat cojile pe jos. Am obtinut hotarare judecatoreasca cu avertisment , fara sa precizez restituirea a jumatate de amenda.
Nu trebuie sa scrie in hotarire asa ceva, e scris in codul de procedura fiscala acest lucru, nu v-am dat linkul degeaba, cititi inainte de a posta. De la institutia unde ati platit jumatate din minimul amenzii, tot de acolo va luati banii inapoi, doar daca veti avea hotarire definitiva, adica legalizati hotarirea din prima instanta daca politia nu depune apel , sau hotarirea din apel, daca va va fi favorabila.
Ultima modificare: Sâmbătă, 19 Martie 2022
latka, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatie. proces verbal. amenda contravetionala undita undita Hotărâre judecătorească amenda contravențională Buna ziua anul trecut în martie am primit un p.v. cu o amendă contravențională art4 lit a ... (vezi toată discuția)
Restituire amenda achitata in cazul in care instanta hotaraste ... cetatean_romania cetatean_romania Restituire amenda achitata In cazul in care instanta hotaraste inlocuirea pv de contraventie cu avertisment, fara sa dispuna si restituirea sumei achitate ( ... (vezi toată discuția)
Decizia în urma contestării unui proces ... Robert Hall Robert Hall Buna ziua. Am primit decizia în urma contestării unui proces verbal de contravenție, sancțiunea contravențională a fost înlocuită cu avertisment și ... (vezi toată discuția)