avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 653 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Intrare in locuinta si violenta
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Intrare in locuinta si violenta

Buna ziua! Am o problema vis-a-vis de locuinta in care a stat tata. El a murit si ne pregatim sa facem succesiunea. In locuinta se afla o sora cu copilul ei si inca un barbat cu care sta ea asa...aiurea.. Am incercat sa merg in locuinta sa imi las cateva lucruri, iar usa era incuiata de dinauntru. Am batut aproape o ora pana mi sa deschis, iar apoi au sarit sa dea in mine si sa ma acuze ca nu am dreptul sa-i deranjez, ca nu am nici un drept acolo si ca ei nu vor iesi. Pot solicita un ordin de proctectie?Am reusit sa surprind cu telefonul cateva imagini video, pt ca il aveam in mana, chiar in momentul in care a sarit la mine fara motiv si ma insulta. Ma imbrancit si mi-a smuls telefonul din mana cand au vazut si au tras de mine. Mentionez ca barbatul acela are dosar penal si interdictie de a parasi localitatea din ce mi-au zis unele persoane. Mie mi-e frica sa ma mai duc acolo singura. Cum ma pot apara? Am si eu dreptul sa merg acolo in casa si nu mi se pare corect sa nu ma pot apara in nici un fel. Ce as putea face?
Ultima modificare: Vineri, 5 Iunie 2020
utilizator9891, utilizator
Cel mai recent răspuns: dodoambra , utilizator 11:49, 7 Iunie 2020
Buna ziua,
Momentan nu mai mergeti acolo.
Luati legatura cu un avocat si faceti dezbaterea succesiunii prin instanta ca la notar nu cred ca o sa vina, nu?
In instanta puteti cere atribuirea imobilului si evacuarea lor din casa si dvs. sa platiti o sulta sau ramane casa la ei si va platesc ei sulta.
Sau o vindeti si impartiti banii.
Puteti depune si o plangere la politie pentru agresare dar nu stiu cat o sa va ajute.
Ultima modificare: Vineri, 5 Iunie 2020
Ionut.ion, utilizator
Dar nu mi se pare normal sa stau eu deoparte de casa parinteasca unde am dreptul si eu dupa tata, plus ca am lucruri personale acolo. De ce spuneti ca nu ma poate ajuta politia?Cum sa stea un infractor in casa parinteasca si eu afara? Ei nu imi platesc nimic ca stau acolo, ci sar sa ma loveasca.
Puteti incerca, poate va pot ajuta si ma insel eu.
Este si casa sorei dvs. si poate lasa pe oricine in casa atata timp cat nu ati dezbatut succesiunea si ea locuieste acolo.
Pana nu dezbateti succesiunea si cereti iesirea din indiviziune nu sunteti niciuna proprietare acolo.
La cum spuneti dvs, pot da si eu cheia casei unor tigani sa mearga acolo peste ei ca nu imi poate face nimeni nimic... Trist daca in Romania, numai cu pumnul iti mai faci dreptate.
Ultima modificare: Vineri, 5 Iunie 2020
utilizator9891, utilizator
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Legile din pacate nu sunt facute cum credeti dvs sau cum vreti sa fie .Nu se pune problema unui ordin de protecție,procedura respectiva se aplica in cu totul alte situații,daca erati abuzata fizic sau psihic de concubin/sot/rudă cu care domiciliati etc.Aici aveti varianta unei plângeri penale pt eventuale loviri ,plângere care se soutioneaza în cativa ani si un proces civil în care solicitați partajul bunului imobil,atribuirea imobilului către sora și despăgubirea dvs conform cotei părți avute .Politia nu are competente sa il evacueze pe xoncubin,mai ales ca acesta locuieste cu acordul unui coproprietar/sora dvs.Alte variante legale nu exista.

Alte discuții în legătură

Succesiunea dupa 16 ani adriela6 adriela6 Va rog frumos sa ma ajutati. Tatal meu a murit in urma cu 16 ani si a avut o casa impreuna cu mama. Noi suntem 2 surori. Eu stau in casa parintilor si sora mea ... (vezi toată discuția)
Mama, eu și sora mai mare. Tatăl meu a murit în urma cu 25 ani dar nu am făcut taxa de succesiune.In casa părintească a rămas mama. După ceva timp mama a găsit o persoana și a ... (vezi toată discuția)
Probleme acces locuinta Utilizator2889 Utilizator2889 Buna ziua! Tata a murit anul trecut in iunie, iar noi (3 frati si 1 frate decedat cu 2 copii lasati in urma) nu am facut inca succesiunea. As vrea sa stiu daca ... (vezi toată discuția)