avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Probleme acces locuinta
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Probleme acces locuinta

Buna ziua! Tata a murit anul trecut in iunie, iar noi (3 frati si 1 frate decedat cu 2 copii lasati in urma) nu am facut inca succesiunea. As vrea sa stiu daca este posibil pana la deschiderea succesiunii daca pot obtine un ordin de evacuare / o interdictie de folosire a locuintei unde statea tata. Locuinta este doar pe numele tatalui fiind cumparata la multi ani dupa divort. AS vrea ca locuinta sa stea inchisa si sa nu fie folosita de nimeni pana nu facem partajul. In prezent unul din frati a ocupat in mod abuziv locuinta impreuna cu concubina si copilul acestuia + animale de companie. Restul fratilor am cazut de acord ca persoanele straine sa iasa din locuinta(pt ca sa instalat cu tot cu haine), nu ne ofera nimic, in permanenta usa este inchisa din interior si noi nu putem intra, iar daca intram face scandal. Se poate obtine vreun document prin care sa ii facem sa elibereze locuinta?Avem dreptul la ceva despagubiri?
Cel mai recent răspuns: Utilizator2889 , utilizator 15:24, 28 Mai 2020
Buna ziua,
Si dumnealui este proprietar ( sau viitor proprietar, in urma succesiunii) ca si dvs. asa ca nu l puteti evacua.
Puteti dezbate succesiunea, face partajul, unde puteti cere atribuirea locuintei si platiti sulta celorlalti, sau ceilalti pot face asta... sau vindeti si fiecare ramane cu suma ce i revine
Fratii ne-am hotarat ca doar noi familia sa o folosim la nevoie, fara ca alte persoane straine sa locuiasca acolo fara dreptul nostru. Fratele a dus si alte persoane sa locuiasca acolo fara acordul nimanui, practiv abuzeaza de dreptul nostru. Noi ne gandeam ca se poate sa chemam politia sa scoata din locuinta persoanele straine macar. Nu avem treaba ca locuieste fratele acolo, ci persoanele straine.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,

Toti aveti calitatea de mostenitori, prin urmare, toti aveti dreptul la o cota-parte din mostenirea tatalui dvs., cu mentiunea ca aceasta cota parte este una ideala si abstracta (in sensul in care nu este materializata) si, prin urmare, casa parinteasca apartine tuturor mostenitorilor.

Pentru a putea delimita exact care portiune din casa apartine fiecaruia dintre dvs. este nevoie sa procedati la dezbaterea succesiunii.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,
Vi s-a spus, dezbateti succesiunea si solicitati iesirea din indiviziune cu respectivul frate platindu-i sulta.
Atunci il puteti evacua.
Chematul politiei s-ar putea intorce impotriva dumneavoastra. Cum dovediti ca acea doamna sta in alta parte decat cota fratelui?
Vereti sa nu mai intre nimeni afara de persoanele agreate de numneavoastra 3 frati (2 in viata si unul prin reprezentare) atunci dezbateti succesiunea, solicitati iesirea din indiviziune si platiti-ii sulta.
Multumesc frumos!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiunea dupa 16 ani adriela6 adriela6 Va rog frumos sa ma ajutati. Tatal meu a murit in urma cu 16 ani si a avut o casa impreuna cu mama. Noi suntem 2 surori. Eu stau in casa parintilor si sora mea ... (vezi toată discuția)
Vânzare apart dumas2000 dumas2000 Bună ziua, am și eu o întrebare..Vrem sa vindem un apartament. Suntem o sora și un frate la părinți. Mama este la a 2a căsătorie după ce tata a ... (vezi toată discuția)
Mostenire gynutza_sweet gynutza_sweet Buna ziua.am o intrebare si daca ma poate ajuta cineva v-as fi foarte recunoascatoare. Am 21 de ani iar mama mea a murit acum 7 ani,ne-a ramas mostenire de la ... (vezi toată discuția)