avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 220 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... PIERDUT CARTE MUNCA
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

PIERDUT CARTE MUNCA

Buna ziua. As dori sa aflu ce sanse mai are are o persoana care si-a pierdut cartea de munca, nu are nici copie si care nici nu poate declara in Monitorul Oficial, neavind datele necesare intocmirii formularului despre nr cartii munca, de cine e eliberata, etc. Ce sanse mai poate avea pentru intocmirea unui dosar de pensie , pt obtinerea unei pensii, (mentionez ca a lucrat 35 de ani si a avut 3 locuri de munca si are 62 de ani ) Va multumesc !
Ultima modificare: Marți, 9 Iunie 2020
dulf, utilizator
Cel mai recent răspuns: dulf , utilizator 14:09, 10 Iunie 2020
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Are șanse să iasă la pensie, doar în măsura în care face rost de adeverințe conforme cu originalul de la fostele locuri de muncă, în care să fie trecuți toți anii de muncă.

Fără adeverințe de la fostele locuri de muncă, nu are nici o șansă.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Va multumim . Aceasta nu va fi o problema, bine ca e posibil si asa, doar cu adeverintele .
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Se poate cu adeverinte, dar tot trebuie declarat in MO pierderea cartii de munca. Altfel nu au voie sa elibereze adeverintele. De la unul din angajatori trebuie sa afle serie, nr, data eliberarii. SUCCES
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Codul Muncii
art.279
....
(5) Anuntul privind pierderea carnetelor de munca emise in temeiul Decretului nr. 92/1976, cu modificarile ulterioare, se publica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea a III-a.
Aveti dreptate ! intre timp am vorbit cu cei care au emis cartea munca , trebuie sa asteptam , e greu de gasit daca a lucrat temporar, spun ei , dar precum spuneti , pot fi aflate datele si de la ceilalti angajatori (fiind mai multi) ,nu numai de la cel care a emis cartea munca (in caz ca de aici nu primim raspuns).....Multumim mult ca ne-ati ''luminat'' !!

Alte discuții în legătură

Pierdut carte munca mari_vio mari_vio Am pierdut cartea de munca.Cum dovedesc ca am muncit....ce trebuie facut? (vezi toată discuția)
Lipsa carte de munca ancarapan ancarapan Buna seara, O cunostinta mi-a prezentat urmatoarea speta: a fost angajat acum 15 ani la o firma de transport in Bucuresti,dupa care a plecat la munca in ... (vezi toată discuția)
Carte de munca cristina_alx cristina_alx Buna ziua, Sotul meu si-a pierdut cartea de munca. De la ITM a fost indrumat catre Monitorul oficial, dar de acolo i s-a raspuns ca, incepand cu 1 ianuarie ... (vezi toată discuția)