avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 222 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... incetare contract - perioada noua proba
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

incetare contract - perioada noua proba

Buna ziua,
Conform codului muncii,
Art. 31. - (1) Pentru verificarea aptitudinilor salariatului, la încheierea contractului individual de muncă se poate stabili o perioadă de probă de cel mult 90 de zile calendaristice pentru funcţiile de execuţie, iar conform art 31 (3) Pe durata sau la sfârşitul perioadei de probă, contractul individual de muncă poate înceta exclusiv printr-o notificare scrisă, fără preaviz, la iniţiativa oricăreia dintre părţi, fără a fi necesară motivarea acesteia.
Art. 32. (2) Prin excepţie, salariatul poate fi supus la o nouă perioadă de probă în situaţia în care acesta debutează la acelaşi angajator într-o nouă funcţie sau profesie ori urmează să presteze activitatea într-un loc de muncă cu condiţii grele, vătămătoare sau periculoase.

In situatia aplicarii art 32. (2) ( schimbarea functiei unui angajat si supunerea acestuia la o noua perioada de proba) angajatorul poate aplica art. 31.(3) - incetarea contractului de munca pe durata perioadei noi de proba printr-o simpla notificare ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:49, 10 Iunie 2020
Da, poate inceta c.i.m. daca salariatul a fost supus la o nouă perioadă de probă în situaţia în care debutează la acelaşi angajator într-o nouă funcţie sau profesie ori urmează să presteze activitatea într-un loc de muncă cu condiţii grele, vătămătoare sau periculoase.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisia in perioada de proba leito21 leito21 Tocmai m-am angajat la un loc de munca unde este un contract pe o perioada nedeterminata dar cu o anumita perioada de proba. Intrebarea mea este pot sa imi ... (vezi toată discuția)
Perioada proba fuaileu fuaileu buna ziua, intrebarea mea se refera la urmatorul scenariu: avem un angajat cu contract pe perioada nedeterminata care ocupa de 3 ani pozitia de ... (vezi toată discuția)
Perioada de proba Contabilitate sector 4 evoCONTA Contabilitate sector 4 evoCONTA Care este perioada de proba maxima la un contract de munca pe perioada nedeterminata? (vezi toată discuția)