avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 711 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Perioada proba
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Perioada proba

buna ziua,

intrebarea mea se refera la urmatorul scenariu: avem un angajat cu contract pe perioada nedeterminata care ocupa de 3 ani pozitia de "Functionar Administrativ".
I se intocmeste act aditional cu schimbare de functie si perioada de proba noua (de 90 zile calendaristice).

In timpul noii perioade de proda primeste o notificare din partea angajatorului- art. 31 (3) din codul muncii prin care este anuntat ca contractul sau inceteaza.

Este legal sau angajatul are castig de cauza in instanta pentru rea vointa?

multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:22, 1 Septembrie 2013
art.32 (2) C.mun. : Prin exceptie, salariatul poate fi supus la o noua perioada de proba in situatia in care acesta debuteaza la acelasi angajator intr-o noua functie sau profesie ori urmeaza sa presteze activitatea intr-un loc de munca cu conditii grele, vatamatoare sau periculoase.

art.31 (3) C.mun. : Pe durata sau la sfarsitul perioadei de proba, contractul individual de munca poate inceta exclusiv printr-o notificare scrisa, fara preaviz, la initiativa oricareia dintre parti, fara a fi necesara motivarea acesteia.

Coroborand cele doua texte de lege, in speta, notificarea angajatorului cu privire la incetarea c.i.m. este legala.
1. Cand a semnat actul aditional la contractul individual de munca (CIM) prin care se schimba locul de munca trebuia sa stie ce il asteapta.

2. In locul lui eu as fi solicitat introducerea in actl aditional la CIM a unei clauze care sa sune cam asa: "in cazul in care salariatul nu va corespunde noului loc de munca va fi repus in functia anterioara".
fuaileu a scris:

.....

Este legal sau angajatul are castig de cauza in instanta pentru rea vointa?

multumesc



Nu exista nicio rea vointa din partea angajatorului. Semnarea actului aditional nu s-a facut sub presiunea acestuia. Numai in astfel de conditii se poate pune problema anularii lui si implicit a concedieri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incetare cim in temeiul art.31 al 4, dupa 1 an de munca superunQ superunQ La data de 27.07.2009 am fost angajat cu CIM la o societate pe post de sef raion. La data de 01.07.2010 mi-a fost modificata functia prin act aditional ... (vezi toată discuția)
Perioada de proba eusebium eusebium Buna ziua, Sotia mea a fost angajata pe perioada nedeterminata in functia de Asistent manager iar apoi a fost promovata pe pozitia de Project Manager ... (vezi toată discuția)
Act aditional pe durata determinata la cim pe durata nedeterminata ContSters176650 ContSters176650 Sunt posesorul unui CIM pe durata nedeterminata pe o functie de executie Anul trecut am semnat un act aditional la acesta pentru o alta functie de executie si ... (vezi toată discuția)