avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1385 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... competenta materiala dupa calitatea persoanei - urgent
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

competenta materiala dupa calitatea persoanei - urgent

am nevoie urgent de un raspuns bine intemeiat pt urmatoarea speta:
- caz de infractiune savarsita de catre un controlor financiar al Curtii de Conturi. Parchetul de pe langa judecatorie si-a declinat competenta, trimitand dosarul la Parchetul de pe langa ICCJ, conform art. 113 din Lg. 94/1992 - Lg. Curtii de Conturi (legea speciala).
- dar prin Lg. 281/2003 CPpen a fost modificat, astfel incat infractiunile savarsite de catre controlorii financiari au fost date in mod expres in competenta C de Apel, desi si la acea data exista legea speciala (94/1992). Anterior modificarii, competenta conform CPpen era a ICCJ, asa cum prevedea si prevede si in prezent si legea speciala.
- avand in vedere acest fapt, cat si faptul ca normele legii speciale nu am mai fost modificate dupa 2002 in ceea ce priveste infractiunile, sanctiunile si competenta, si sunt in contradictie cu dispozitiile CPpen, este sau nu competenta ICCJ?
- fara a avea intentia de a influenta eventualele raspunsuri, mentionez faptul ca si organele abilitate in a rezolva ancheta administrativa prealabila a C de conturi ne-au atentionat asupra necompetentei, fara insa a aduce argumente juridice suplimentare celor mentionate.

Alte discuții în legătură

Competenta parchetului in cazul unei plangeri penale allissa allissa Va rog sa ma ajutati si pe mine...vreau sa fac o plangere penala dar nu stiu unde: - daca este dupa calitatea persoanei atunci competenta revine unui anumit ... (vezi toată discuția)
Competenta de cercetare/urmarire penala a avocatilor Adrian Constantin Adrian Constantin - pentru savarsirea de catre un avocat a unei infractiuni la regimul circulatiei rutiere, cine este [b]competent[/b] pentru efectuarea cercetarilor si a ... (vezi toată discuția)
Competenta plangerea penala impotriva unui magistrat ciurli_si_burli ciurli_si_burli Buna ziua/seara Unde se depun plangerile penale atunci cand este vorba de un judecator sau procuror? (vezi toată discuția)