avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 571 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Relații personale cu minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Relații personale cu minor

Bună ziua! Am un băiat de 14 ani care conform unei hotărâri judecătorești definitive trebuie să meargă la tatăl său două zile. Eu mai am un copil de 2 ani si o fetiță de 5 luni. În ce condiții pot lăsa băiatul ce mare să meargă la tatăl său fără a risca sa îmi imbolnaveasc și ceilalți copii de covid-19? Sau pot să le asigur doar o relație online fără a fi acuzată că nu respect hotărârea judecătorească? Multumesc frumos!
In aceleasi conditii in care fiul dvs iese afara la joaca cu prietenii, merge la cumparaturi, reincepe activitati extrascolare dupa 15 iunie etc.
Daca il tineti izolat numai in casa in perioada aceasta, atunci sigur ca-i puteti propune tatalui un program in mediul online.
Acelasi program poate fi propus si in cazul in care tatal lucreaza intr-un domeniu cu risc crescut de imbolnavire. Insa daca domeniul de activitate are acelasi risc de imbolnavire cu domeniul in care profeseaza si actualul sot, atunci nu vad un motiv intemeiat.
Copilul este mare, stie sa isi protejeze singur sanatatea la varsta asta.
Ultima modificare: Vineri, 12 Iunie 2020
Avocat Neagu Elena, Avocat
Nu aveti nicio justificare ca sa il impiedicati ca sa isi exercite dreptul la vizita.
Dar il pot obliga în vreun fel să îi facă analizele pentru a vedea dacă este sănătos? Sau dacă îmi îmbolnăvește familia, eu cum îl trag la răspundere?
Situatia este foarte complicata deoarece ar trebui facut testul de fiecare data.
Nu il puteti obliga sa faca testul dar puteti discuta.
Poate faceti testul amandoi.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Vă sfătuiesc să nu cădeți în capcana fricii și a exagerărilor inutile. Copilul poate lua virusul de oriunde, nu numai de la tatăl său. Din fericire, nu pare să existe atâtea cazuri încât să vă panicați în așa hal.

Alte discuții în legătură

Vizitare minor - pandemie coronavirus AdelaVas88 AdelaVas88 Se poate suspenda programul de vizitare a minorului de către tata in situația actuală de pandemie, in condițiile in care acesta lucrează si ia contact ... (vezi toată discuția)
Drept de vizita al tatalui gigibigi gigibigi Buna ziua vreau sa ma ajutati sa ma lamuresc in ceea ce priveste drepturile pe care le am in a vizita baietelul in caz de despartire. Situatia este ... (vezi toată discuția)
Trebuie sa-i dau copilul fostului soț pe starea de urgență? Anonim123ad Anonim123ad Buna ziua, sunt in proces cu fostul soț, el are o hotărâre judecătorească din ianuarie inainte de noul virus covid-19, în care scrie ca are dreptul sa ia ... (vezi toată discuția)