avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 616 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Amenda contraventionala
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Amenda contraventionala

Buna ziua,

Am si eu urmatoarea problema:
Am primit o amenda contraventionala si am beneficitat de acele 15 zile in care as fi putut s-o platesc la jumatate. Nu am facut acest lucru, in schimb am atacat-o in instanta. Am pierdut in prima instanta si la cum arata treaba posibil sa pierd si la apel(daca mai fac). Intrebarea mea este daca atacarea procesului verbal in instanta a suspendat plata amenzii...? Eu mai pot beneficia de plata injumatatita ? Stiu ca atacarea suspenda executarea amenzii si nu stiu daca se interpreteaza si plata la jumatate. Va rog sa imi spuneti daca exista si un temei legal sau macar din experientele dumneavoasta.

Va multumesc anticipat
daca au trecut cele 15 zile trebuie sa platiti intreaga amenda.
Ultima modificare: Luni, 22 Iunie 2020
adriandimitriu, utilizator
Formularea plângerii împotriva pv suspendă plata amenzii pana la soluționarea procesului făr nu mai sunteti in termen pt a beneficia de plata redusă a acesteia.
Ultima modificare: Luni, 22 Iunie 2020
CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata amenzii contraventionale barnex barnex Am 2 intrebari: 1. Este adevarat ca daca depun o contestatie in termen de 48 ore de la intocmirea PV , atunci in cazul in care pierd eventual procesul, ... (vezi toată discuția)
Posibilitate achitarii a jumatate din minimul sanctiunii s.stefan s.stefan Buna ziua, Plangerea impotriva procesului verbal de contraventie a fost respinsa iar solutia data de instanta am vazut-o pe site-ul de specialitate. In ... (vezi toată discuția)
Plangere contraventionala remus388 remus388 1.Daca achit in termen de 48 ore jumatate din amenda prevazuta in pv , mai pot sa contest pv.? 2.Daca il contest si nu depun la dosar dovada de achitare a ... (vezi toată discuția)