avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 322 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... plangere contraventionala
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

plangere contraventionala

1.Daca achit in termen de 48 ore jumatate din amenda prevazuta in pv , mai pot sa contest pv.?
2.Daca il contest si nu depun la dosar dovada de achitare a jumatate din amenda, in cazul in care obtin anularea pv pot ca pe dreptul comun , pe plata nedatorata sa solicit restituirea sumei achitate ?
3.Daca mi se admite plangerea contraventionala in parte, in sensul ca se transforma amenda in avertisment , intr-o asemenea situatie cand nu am castigat pe deplin cauza , mi se mai acora (restituie)cheltuielile de judecata?:O
Cel mai recent răspuns: CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA" , Avocat 19:28, 15 Noiembrie 2010
1. sigur ca puteti contesta.
2. nu aveti nici un interes ca sa nu depuneti dovada achitarii amenzii.dimpotriva asta dovedeste ca sunteti un bun cetatean care vreti sa nu aveti probleme.
3. daca vi se schimba sanctiunea nu vi se mai restituie cheltuielile.
Dovada achitarii a 1/2 din amenda este necesara la dosar,tocmai pentru ca instanta in cazul admiterii contestatiei, sa dispuna restituirea acelei sume achitate catre dvs.
Categoric, procesul verbal de constatare a contraventiei poate fi atacat in termen de 15 zile de la comunicarea acestuia .
In cazul in care va fi nul, veti fi exonerat de la plata amenzii administrative. (odata platita va fi dispusa restituirea acesteia ).
In caz de pierdere a procesului, nu mai aveti posibilitatea de a plati cuantumul injumatatit al amenzii contraventionale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata amenzii contraventionale barnex barnex Am 2 intrebari: 1. Este adevarat ca daca depun o contestatie in termen de 48 ore de la intocmirea PV , atunci in cazul in care pierd eventual procesul, ... (vezi toată discuția)
Contestatie pv de contraventie Mihaelatm Mihaelatm Pentru contestarea unui pv de contraventie , cum trebuie procedat ?: 1) se achita pv si se depune contestatia? sau 2) se achita pv in urma depunerii ... (vezi toată discuția)
Recuperare amenda platita - nedepus chitanta in original la instanta MihStef MihStef In urma contestatiei la judecatorie a unui proces verbal de contraventie rutiera, solutia instantei a fost de anulare a procesului verbal si exonerarea ... (vezi toată discuția)