avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 692 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Impozit pe venit persoana fizica
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Impozit pe venit persoana fizica

Buna ziua,
De ceva vreme caut informatii pe net si intreb contabili insa nu am reusit sa ma lamuresc, sper ca pot primi aici un raspuns clar.
Treaba este simpla, se da o persoana care castiga bani prestand servicii online de grafic design pe website.uri din alte tari, aceste website.uri nu ofera nici o chitanta/factura etc. banii trecand prima data pe la el (intermediaza tarnzactia si isi trage comision).
1. Cum face acea persoana ca sa isi plateasca impzitul ca si persoana fizica? fara PFA/SRL.
2. Cat este impozitul? am gasit de la 1% pana la 45% si nu mai inteleg nimic, nu ar trebuii sa fie 16%? Primind banii de la o companie care intermediaza, se incadreaza la "Impozit pe veniturile din activitati independente" sau "Impozit pe venituri din asocierea dintre o persoană fizică si o persoană juridică" ?
3. Trebuie atasate documente care sa dovedeasca provenineta banilor sau pur si simplu se scrie/bifeaza pe foaie provenineta pe declaratie?
4. In ce perioada se depunde declaratia?
Un PFA nu isi are rostul deoarece nu sunt multe cheltuieli care se pot deduce.
Multumesc!
Ultima modificare: Sâmbătă, 27 Iunie 2020
hightlink, utilizator
Cel mai recent răspuns: hightlink , utilizator 16:01, 27 Iunie 2020
impozitul e de 10% ,completati dvs declaratia cu cat ati avut venit pe tot anul din activitati independente, daca aveti cont in spatiul virtul, o completati si o depuneti online.
nu se depun si alte documente.
Ultima modificare: Sâmbătă, 27 Iunie 2020
gi-jane2, moderator
O mica nelamurire, la ce categorie se incadreaza ?
prestari servicii.
Oki, multumesc frumos! Daca imi poti spune te rog si in ce perioada trebuie depusa declaratia pentru veniturile pe acest and dau o naveta de bere.
Si mai citisem ceva ca trebuie depusa si o declaratie cu o aproximare de castig pe anul viitor.
Ultima modificare: Sâmbătă, 27 Iunie 2020
hightlink, utilizator

Declarația se depune până la data de 30 iunie 2020, inclusiv, de către persoanele fizice
care au obligaţia:
- declarării impozitului pe veniturile realizate din România sau/şi din străinătate în anul 2019;
- declarării impozitului pe venitul estimat/norma de venit a se realiza din România în anul 2020;
- declarării venitului estimat pentru încadrarea ca plătitor de contribuţii sociale pentru anul 2020 şi, după caz, a declarării contribuţiilor sociale datorate în anul fiscal 2019.
Declaraţia se depune în termen de 30 de zile de la data producerii evenimentului, în cazul contribuabililor care încep o activitate în cursul anului fiscal

[ link extern ]

deci daca faceti asta ocazional si nu puteti estima cat veti realiza, veti depune la anul declaratia pt veniturile ralizate anul asta, data limita, va fi anuntata la aul.
anul asta e 30 iunie pt veniturile de anul trecut.

Sa fie rece :)

Alte discuții în legătură

Bonificatie impozit pe venit Marian Hainagiu Marian Hainagiu Bună ziua, Cum as putea beneficia de bonificatia de 10% din impozitul pe venit aferent anului 2019, in conditiile in care: -am depus declaratia unica cu ... (vezi toată discuția)
Traduceri. declaratii fiscale detinator c.i.f. Mihaela PP. Mihaela PP. Buna ziua, Detin autorizatie de traducator/interpret eliberata de Min Justitiei. In luna februarie 2019 am depus declaratia de inregistrare fiscala si am ... (vezi toată discuția)
Venituri din chirii p.f. + venituri din cmi chirfeli chirfeli P.F.A detinatoare de Cabinet medical din 2014 in 26.02.2020 da spre inchiriere ca persoana fizica un apartamet cu contract. In 27.07.2020 intocmeste un act ... (vezi toată discuția)