avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 457 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divorț
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divorț

Într-un proces de divort fara copii fără partaj si cu care sunt de acord eu fiind pârât. Pot alege să nu mă prezint si sa trimit avocat . Doresc sa fac acest lucru ca forma de sfidare fata de reclamat . Ma poate obliga cineva sa vad pe cineva cu forta
Prezenta personala a reclamantului este obligatorie la divort, cererea putând fi respinsă ca nesusținută!
Pârâtul poate fi reprezentat fără probleme de către avocat!
Buna ziua,
PUTETI dar atunci nu are cum sa-si dea acordul avocatul!
Acordul vi-l puteti da doar dumneavoastra PERSONAL!

Art. 920. -
(1) În fața instanțelor de fond, părțile se vor înfățișa în persoană, afară numai dacă unul dintre soți execută o pedeapsă privativă de libertate, este împiedicat de o boală gravă, este pus sub interdicție judecătorească, are reședința în străinătate sau se află într-o altă asemenea situație, care îl împiedică să se prezinte personal; în astfel de cazuri, cel în cauză se va putea înfățișa prin avocat, mandatar sau, după caz, prin tutore ori curator.
Doar absența reclamantului este sancționată prin respingerea cererii ca nesusținută, absența pârâtului nu atrage nicio repercusiune!
Insa pentru a se ajunge la un acord este necesara prezenta ambelor parti!
Ultima modificare: Luni, 29 Iunie 2020
Avocat Tabrea Alexandru, Avocat
Ca parat nu se respinge divortul daca nu va prezentati si rezolva avocatul.

Alte discuții în legătură

Divort de comun acord dinuleasa dinuleasa Buna. Ma aflu in situatia in care, impreuna cu sotia mea am decis ca nu mai putem continua casnicia noastra si am depus o cerere de desfacere a casatoriei de ... (vezi toată discuția)
Divort cu doi minori c_onucu c_onucu Am si eu o nelamurire: de ce la prima infatisare in cazul unui divort cu doi minori este necesar sa se prezinte amandoi parintii chiar daca au avocat? Este ... (vezi toată discuția)
Divort cu minor laurentia38 laurentia38 Am inaintat divortul si am avut prima infatisare in urma careia am cazut de acord amandoi,cu o parte din conditiile puse de mine.La urmatoarea ... (vezi toată discuția)