Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.
Întrebarea mea este: se poate renunță la asociatie?
Conform disp L nr 196/2018 convocati adunare generala,alegeti alt presedinte de asociatie
Întreb
am facut asta. de 6 luni, de cand presedintele si-a dat demisia, tot facem adunari generale, insa nimeni nu vrea sa fie presedinte.
ynocentta a scris:
Detaliati intrebarea
Intrebarea este: avand in vedere faptul ca nu avem niciun presedinte si ca nici nu reusim sa gasim o alta solutie, ma intrebam daca putem functiona fara asociatie. sa renuntam definitiv la asociatia de proprietari. Am vazut pe net articole (dar din 2018) care mentionau ca este ilegal si as vrea sa stiu daca acum este sau nu legal ca un bloc sa functioneze fara asociatie de proprietari.
In al 2lea rand, nepricepandu-ma deloc la astfel de situatii, nu stiu cum trebuie procedat in cazul in care renuntam la asociatie: cine si unde se plateste. Am intrebat la administratie si am primit urmatorul raspuns: "Se poate plati intretinerea cash si se pot plati utilitatile cash dar pe o perioada limitata deoarece este nevoie de un extras de cont pentru a opera in contabilitate...deci dupa inchiderea contului nu se vor putea emite listele de plata". Este adevarat?
Multumesc