avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 410 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Reziliere contract de internship
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Reziliere contract de internship

Buna ziua! De 2 luni efectuez un internship platit la o firma privata. Doresc rezilierea contractului de internship din urmatoarele motive:
- mi s-a adus la cunostinta faptul ca nu v-a exista o angajare ulterioara
- activitatea internshipului nu corespunde cu internshipul
- atitudinea/comportamentul personalului angajat lasa de dorit
In continuare, as dori sa stiu cum pot sa fac acest lucru si daca exista consecinte.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:35, 2 Mai 2022
1. La încetarea contractului de internship, părțile pot conveni ca activitatea să continue prin încheierea, în condițiile legii, a unui contract individual de muncă.
La sfârșitul programului de internship, dacă nu s-a decis încheierea unui contract individual de muncă activitatea încetează.

2. Contractul de internship încetează în următoarele condiții:
a) la expirarea termenului stabilit în contract;
b) de comun acord;
c) când organizația-gazdă își încetează activitatea;
d) prin reziliere, de plin drept, în caz de neexecutare sau executare necorespunzătoare a obligațiilor prevăzute în contractul de internship de către una dintre părți, în măsura în care, la notificarea adresată de partea lezată, partea în culpă nu depune diligențele necesare pentru executarea în mod corespunzător a obligațiilor ce îi revin potrivit obligațiilor contractuale, în termen de 5 zile de la primirea notificării;
e) prin încheierea unui contract individual de muncă între părți, conform prevederilor Legii nr. 53/2003, republicată, cu modificările și completările ulterioare;
f) prin denunțarea unilaterală de către oricare dintre părți, în situații justificate, pe baza unei notificări prealabile transmise cu cel puțin 15 zile înainte de data propusă pentru încetare;
g) în situația prevăzută la art. 21 alin. (3) din Legea 176/2018 : În situația în care durata cumulată a suspendărilor este mai mare decât 1/3 din perioada programului de internship prevăzută în contractul de internship, acesta încetează de drept, fără a fi afectat dreptul organizației-gazdă de a încheia un nou contract de internship pe perioada rămasă din programul respectiv sau de a încheia un nou contract de internship cu internul respectiv.
Ce scrie in lege am citit deja, ideea este ca eu as vrea sa renunt pe loc. Nu doresc sa am 15 zile preaviz, deoarece imi doresc sa parasesc cat mai repede acel loc.
Ultima modificare: Duminică, 1 Mai 2022
Manuela Rășină, administrator
Nu exista aceasta posibilitate decat daca cadeti de comun acord cu organizația-gazdă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua! Ţinând cont de legea nr.176/2018 privind internshipul, ... mihaelaciobanu mihaelaciobanu Buna ziua! Ţinând cont de legea nr.176/2018 privind internshipul, avem urmatoarea intrebare: - contractul de internship este asimilat unui contract ... (vezi toată discuția)
Legea internshipului în cabinetele de avocatură gentiana1987 gentiana1987 Este posibil ca un cabinet de avocatură să angajeze un absolvent de drept prin intermediul unui contract de internship? Art. 186 din Statut stabilește o ... (vezi toată discuția)
Contract 10 zile voluntariat remunerat 94widget 94widget Detin un srl si sunt interesat ca intr-un intervat de 10 zile, sa semnez un contract de voluntariat cu cateva persoana fizice. Activitatea se va desfasura ... (vezi toată discuția)