avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 314 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna ziua, Trebuie sa angajez o persoana pe ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna ziua, Trebuie sa angajez o persoana pe internship. Din ce ...

Buna ziua,

Trebuie sa angajez o persoana pe internship. Din ce am citit trebuie facut revisal si pt acest tip de contract, insa altfel de revisal. Am gasit un link/site, insa acesta nu functioneaza. Ma puteti ajuta cu link-ul de unde pot descarca softul revisal pt interni?
Totodata, persoana angajata pe internship, trebuie sa figureze pe un stat de plata diferit fata de ceilalti angajati cu CIM clasic? In D112 o sa figureze la ce pct?

Multumesc anticipat pt raspunsuri.
Cel mai recent răspuns: Manuela Rășină , administrator 18:07, 18 Iulie 2023
Contractele de internship nu se inregistreaza in REVISAL.

Încheierea unui contract de internship în scopul de a evita încheierea unui contract individual de muncă pentru efectuarea activității respective este interzisă, sub sancțiunea nulității absolute.

Organizația-gazdă are obligația completării și transmiterii datelor și informațiilor din contractul de internship, cel târziu în ultima zi lucrătoare anterioară începerii activității în cadrul programului de internship, în registrul de evidență a contractelor de internship, înființat de agenția județeană pentru ocuparea forței de muncă sau a municipiului București, în a cărei rază teritorială aceasta își desfășoară activitatea, ținut în formă electronică
Pe lângă ce va spus colegul meu, mai puteți citi detalii despre obligațiile pe care le aveți aici:
www.avocatnet.ro/articol_458...

De cinci ani aproape, legea impune ca internshipurile să se facă organizat, în conformitate cu o lege specială. Asta înseamnă că fiecare angajator care vrea să lucreze cu interni își asumă că trebuie să le facă contracte, să le înregistreze în registrul special și să-i plătească pe interni cel puțin cu minimul prevăzut de lege.

Legea privind internshipul nr. 176/2018 este cea care trasează regulile pentru organizarea internshipurilor în mediul privat și nu numai. Practic, apariția acestei legi, în august 2018, a făcut ca toate programele de internship pe care companiile le derulau la vremea respectivă să trebuiască să se deruleze pornind de la principiile și normele din noua lege.
Ultima modificare: Marți, 18 Iulie 2023
Manuela Rășină, administrator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract 10 zile voluntariat remunerat 94widget 94widget Detin un srl si sunt interesat ca intr-un intervat de 10 zile, sa semnez un contract de voluntariat cu cateva persoana fizice. Activitatea se va desfasura ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract de internship ancafa ancafa Buna ziua! De 2 luni efectuez un internship platit la o firma privata. Doresc rezilierea contractului de internship din urmatoarele motive: - mi s-a adus la ... (vezi toată discuția)
Legea internshipului în cabinetele de avocatură gentiana1987 gentiana1987 Este posibil ca un cabinet de avocatură să angajeze un absolvent de drept prin intermediul unui contract de internship? Art. 186 din Statut stabilește o ... (vezi toată discuția)