avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 214 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Firma dizolvata
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Firma dizolvata

Am solicitat informatii la Registrul Comertului; mi s-a comunicast ca firma este dizolvata. Stiam ca dizolvarea este insotita de lichidare. Ce sa inteleg, firma este si in curs de lichidare? Am o creanta si nu stiu daca si cum o mai pot recupera.
Cel mai recent răspuns: Adrian Stoica , Practician in insolventa 08:31, 18 Decembrie 2009
Daca aveti acea informatie, verificati pe site-ul Tribunalului Bucuresti daca pe numele acelei firme exita un dosar de lichidare.
Lichidarea poate fi si voluntara si-atunci toata procedura se desfasoara la Oficiul Registrului Comertului.
Eu cred ca dizolvarea s-a petrecut in conditiile art. 237 din legea 31/1990.
Daca ar fi fost o lichidare voluntara atunci actul de numire al lichidatorilor cf. art. 252 al.1 lit. b din legea 31/1990, ar fi trebuit inregistrat la ORC pentru a fi publicat in MO
Am o creanta si nu stiu daca si cum o mai pot recupera.

Daca creanta este mai mica de 30000 lei cereti la Reg comertului numirea unui lichidator in conditiile art 237 din L31/1990
"(7) Dacă în termen de 3 luni de la data rămânerii irevocabile a hotărârii judecătoreşti de dizolvare nu se procedează la numirea lichidatorului, judecătorul delegat, la cererea oricărei persoane interesate, numeşte un lichidator de pe Lista practicienilor în reorganizare şi lichidare, remunerarea acestuia urmând a fi făcută din averea persoanei juridice dizolvate sau, în cazul lipsei acesteia, din fondul de lichidare constituit în temeiul Legii nr. 64/1995 privind procedura reorganizării judiciare şi a falimentului, republicată, cu modificările şi completările ulterioare."
Din informatiile prezentate rezulta ca soc este dizolvata , nu s-a numit un lichidator si deci nu este in lichidare.
Daca creanta este mai mare de 30000 lei cereti la tribunal deschiderea procedurii simplificate de insolventa in conditiile L85/2006

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Numire lichidator la cererea dgfp? andrei g. andrei g. Am un SRL aflat in dizolvare pt nedepunerea bilantului anual,au trecut aproape 7 luni de la publicarea in MO a hotararii de dizolvare...in ce calitate ... (vezi toată discuția)
Radiere de s.r.l. din oficiu lsv lsv Am un S.R.L. care a fost dizolvat prin hotarare comerciala a Tribunalului Bucuresti in 25.02.2008. Intrbari: 1 ORC-TB avea obligatia sa numeasca ... (vezi toată discuția)
Radiere firma ratoiui ratoiui stie cineva cum trebuie sa arate o cerere de radiere depusa la tribunalul comercial? (vezi toată discuția)