avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 617 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale radiere firma
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

radiere firma

stie cineva cum trebuie sa arate o cerere de radiere depusa la tribunalul comercial?
Ultima modificare: Duminică, 28 Martie 2010
ratoiui, utilizator
Cel mai recent răspuns: Adrian Stoica , Practician in insolventa 10:40, 29 Martie 2010
[ link extern ]
Exact asa trebuie sa arate cerere de radiere !
Succes!
=D>
Cererea se depune la Reg comertului
Multumesc pentru raspuns, dar nu sunt multumit.
Societatea pe care vreau sa o radiez, a trecut de etapa de dizolvare, acum fac lichidarea, e usor nu are active si pasive, iar la ONRC dureaza cam 6 luni. Conform art. 237 L31/1990 republicata, ca parte interesata pot face cerere de radiere direct la tribunalul comercial, pe cand aceea cerere de radiere se depune la Reg. Com. Ma gandeam ca trebuie sa sune altfel : Domnule Presedinte .....etc.
a trecut de etapa de dizolvare, acum fac lichidarea

Sunteti lichidator ??
Conform art. 237 L31/1990 republicata, ca parte interesata pot face cerere de radiere direct la tribunalul comercial

Poate imi spuneti unde scrie acest lucru pentru ca in Legea 31/1990 nu scrie.
In conformitate cu art 237 alin 6 trebuie sa numiti un lichidator in termen de 3 luni...
"(6) La data rămânerii irevocabile a hotărârii judecătoreşti de dizolvare, persoana juridică intră în lichidare, potrivit prevederilor prezentei legi.
(7) Dacă în termen de 3 luni de la data rămânerii irevocabile a hotărârii judecătoreşti de dizolvare nu se procedează la numirea lichidatorului, judecătorul delegat, la cererea oricărei persoane interesate, numeşte un lichidator de pe Lista practicienilor în reorganizare şi lichidare, remunerarea acestuia urmând a fi făcută din averea persoanei juridice dizolvate sau, în cazul lipsei acesteia, din fondul de lichidare constituit în temeiul Legii nr. 64/1995 privind procedura reorganizării judiciare şi a falimentului, republicată, cu modificările şi completările ulterioare. "

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Firma in stadiu de dizolvare? Viorica.1956 Viorica.1956 Buna seara mai am o intrebare pentru baiatul meu.A avut o firma acum cativa ani si nu a mers iar din 2005 nu a mai depus bilantul contabil, iar acum 1 an a ... (vezi toată discuția)
Firma dizolvata nicoga nicoga Am solicitat informatii la Registrul Comertului; mi s-a comunicast ca firma este dizolvata. Stiam ca dizolvarea este insotita de lichidare. Ce sa inteleg, ... (vezi toată discuția)
Radiere de s.r.l. din oficiu lsv lsv Am un S.R.L. care a fost dizolvat prin hotarare comerciala a Tribunalului Bucuresti in 25.02.2008. Intrbari: 1 ORC-TB avea obligatia sa numeasca ... (vezi toată discuția)