avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 562 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensionare cu 4 ore.
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensionare cu 4 ore.

Buna ziua!Sufar de schizofrenie.Am certificat de handicap grad accentuat.Lucrez de 9 ani intr un magazin.Ma simt din ce in ce mai rau.Nu mai rezist 8 ore.As vrea sa ma pensionez cu 4 ore.Imi puteti spune va rog cat este pensia pe caz de boala cu 4 ore luand in calcul si faptul ca am 9 ani pe cartea de munca vechime?
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 12:29, 7 Iulie 2020
704 lei-indemnizatia minimă pentru pensionari.
Nu prea inteleg.Adica daca ma pensionez cu 4 ore primesc pensie minim 704 lei?Conteaza si anii vechime?Am vechime 9 ani pe cartea de munca.Va multumesc pentru raspuns!!
Ultima modificare: Marți, 7 Iulie 2020
netsky, utilizator
Pentru 9 ani de stagiu veți primi indemnizația minimă pentru pensionari de 704 lei.
Restul stagiului va intra în calculul pensiei de limită de vârstă.
Deci sa inteleg ca daca ma pensionez acum cu 4 ore voi primi 740 lei?Dar aceasta pensie pentru 4 ore o pot primi atata timp cat sunt incadrat in grad de handicap?Conteaza ce grad de handicap am(mediu,accentuat...)?Eu am pana in noiembrie grad accentuat .Va multumesc frumos pentru raspunsuri!!!
Ultima modificare: Marți, 7 Iulie 2020
netsky, utilizator
Eu v-am raspuns legat de pensia de invaliditate.
Indemnizația de handicap este o altă temă de discuție.
Cele două se pot cumula.

Alte discuții în legătură

Pensie invaliditate grad 3 cotimanis cotimanis Bina seara!Am fost operata la cap in luna ianuarie.In urma rezultatelor de la comisii am fost pensionata cu handicap grad 3. Am depus toate actele la casa de ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie sociala pt persoana cu handicap Maria birloiu Maria birloiu Daca o persoana are indemnizatie de handicap 375 lei lunar si nu a lucrat niciodata, poate primi indemnizatie sociala de 704 lei? (vezi toată discuția)
Pensionare melenteadrian melenteadrian buna ziua mam pensionat de curaind am gradul 2 handicap accentuat si din cauze medicale am renuntat la servici am pensie de invaliditate si mai am si 5 de ... (vezi toată discuția)