avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 799 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Plan casa
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Plan casa

Acum 15 ani am cumpărat un teren cu o casa foarte veche . În acel moment cei de la primărie mi-au spus că nu exista plan pe acea constructie ci doar metri patrati construiti. Acum dupa ce am renovat acea casuta nu am construt in plus ci doar am renovat-o interior exterior vreau sa mai adaug 2 camere dar cei de la primarie sun ca nu este posibil pentrucă nu am plan pe vechea clădire. Ce pot sa fac ?
Cel mai recent răspuns: dan dana , utilizator 14:17, 16 Iunie 2020
In ianuarie a fost adusa o completare a legii 50/1991 privind autorizarea executarii lucrarilor in constructie. Puteti inscrie in cartea funciara casa cu ajutorul administratiei locale care va emite certificatul de atestare/adeverința privind edificarea construcției - emis/emisă de catre autoritatea locală în baza urmatoarelor acte:
– expertiză tehnică cu privire la respectarea cerințelor fundamentale aplicabile privind calitatea în construcții, inclusiv cu încadrarea în reglementările de urbanism aprobate, care să confirme situația actuală a construcțiilor și respectarea dispozițiilor în materie, și
– documentație cadastrală.
Pentru pasul 2- extindere casa- va trebui sa aveti un proiect intocmit de arhitect ( se va realiza releveul- compartimentarea interioara existenta,planuri, fatade, suprafete totale) si propunere. Veti cere un certificat de urbanism pentru extindere- dureaza 30 de zile- veti primi o lista cu autorizatii pe care trebuie sa le obtineti-electrica, gaze, apa, salubritate, telefonie si altele dupa caz-avize care se ataseaza proiectului de arhitectura in vederea obtinerii autorizatiei de constructie. Aveti grija insa, emiterea certificatului de urbanism nu tine loc de autorizatie de constructie.
Vă mulțumesc pentru raspuns. O să procedez exact dupa cum mi-ati spus.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Renovarea unei case aiurelu36 aiurelu36 am cumparat o casa veche ,din lemn si vreau sa o renovez in totalitate adica sa o daram pana la temelie,sa consolidez fundatia,si sa o reconstruiesc exact la ... (vezi toată discuția)
Informatie marilena28 marilena28 Buna ziua, as dori sa aflu si eu cum as putea sa obtin un certificat de autorizatie pentru extindere sau mai bine zis pentru a putea sa construiesc pe un ... (vezi toată discuția)
Autorizatie construire - se elibereaza numai in baza certificatului de urbanism? LILIANA MATEI LILIANA MATEI buna ziua,pt.documentatia eliberari autoizatiei de construire am platit un proiectant in domeniu dar situatia s-a agravat si de 2 ani de zile am dacat ... (vezi toată discuția)