avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 232 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Evaziune fiscala
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Evaziune fiscala

ma poate ajuta cineva cu un sfat!!!!
Am avut o societate infintata in 2002 care nu a avut avtivitate pana in decembrie 2007, in decembrie2007 am inceput sa fac achiziti intracomunitare pana in aprilie 2008 cand am cesionat firma cu active si pasive,de carand am fost chemat la politia economoca care de fapt ma acuza de evaziune fiscala de fapt de neinregistrarea facurilor la finante, mi-am contactat fosta contabila care sustine ca a inregistrat totul in contabilitate, ce e de facut???? pentru ca sincer nu mai inteleg nimic din aceasta situatie,
Ultima modificare: Miercuri, 16 Decembrie 2009
Claudiu Petrescu, Consilier juridic
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 22:10, 30 Decembrie 2011
Buna seara.Cel mai bine este sa stabiliti exact pentru ce sunteti cercetat, daca s-a inceput urmarirea penala impotriva dvs si sa incercati sa va pregatiti apararea necesara.Sfatul meu este sa consultati si un avocat specializat in penal.
poate aveti dreptate,ma acuza mia spus un avocat pe care l-am trimis sa vada dosarul de facturi neinregistrate in contabilitate......., eu nu am dat inca nici o declaratie, am spus ancetatoriilor ca am sa consult prima data un avocat si contabila bineinteles, contabila imi raspunde,-am introdus totul in contabilitate ce ati adus, ce sa mai cred???efectiv nu stiu, maine la ora 15 sant progamat la declaratii,
Daca politia sustine ceva este bine sa stiti exact.
Probabil ca urmeaza sa va prezinte invinuirea.
Aceasta trebuie facuta in mod concret.
Un avocat ar putea sa va ajute si in aceasta privinta.
Dvs nu veti putea sa le cereti prea multe lucruri si aceste lucruri sunt foarte importante.
In cazul dvs aveti dreptul de a cunoaste exact si probele.Daca nu cunoasteti care ar fi probele nu puteti sa va aparati corespunzator.
Sa dati declaratii asa aiurea nu imi pare potrivit.Mai bine nu dati declaratie.Dar vedeti ca avocatul trebuie sa decida.Trebuie sa stie cum sa faca fara sa ii supere, dar nici ca ei sa nu iasa.

avocat Claudiu Lascoschi
Va rugam veniti cu detalii, politistii de la investigarea fraudelor are un dosar penal cu o verificare incrucisata a facturilor efectuata de organele de specialitate, prejudiciul in ce consta? sustragerea de la plata TVA, impozite,etc
In functie de acuzatiile ce vi se aduc si probele prezentate, dupa IUP puteti solicita o expertiza, etc.iar apoi sa va apere corespunzator avocatul dvs.
Succes!
mai exact sant acuzat de nedaclararea si neinregistrarea facurilor care spun ei sant din perioada aprilie -dec 2007, eu am muncit pe aceea societate doar din dec 2007 si am adus 5 masini pe care contabila imi spune ca lea integistrat

Alte discuții în legătură

Cesiune firma criss256 criss256 Buna ziua, Am cesionat partile sociale ale firmei mele catre o cunostinta.In momentul cesionarii firma avea tva de plata la bugetul statului de 21.000 ... (vezi toată discuția)
Cesionare parti sociale firma BogdanChirovan BogdanChirovan Buna ziua. Ma intereseaza si pe mine ce rseponsabilitate mai am, daca in anul 2007 am cesionat partile sociale ale unei firme si in urma unui control facut in ... (vezi toată discuția)
Contract neinregistrat la itm alinavic alinavic Buna ziua! Pb. mea e urmatoarea: Am preluat in iulie 2009 o firma. Imediat dupa preluare am fost chemata la ITM pt. solutionarea unei sesizari. O persoana a ... (vezi toată discuția)