avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 455 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Copil major plecat de acasă
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Copil major plecat de acasă

Bună ziua. Fiica mea de 18 ani a plecat de acasă. A "decis" să trăiască cu iubitul sau de 24 ani. Problema este că de când a plecat, locuiește prin tot felul de apartamente, prietenul ei neavând nici casa și nici serviciu. Am încercat să vorbim cu amândoi, nu s-a pus problema de vreun conflict efectiv. Motivația ei, am decis să fiu liberă și independenta..... El "castiga" bani, cică, tranzacționand acțiuni pe internet, dar știu că nu are bani nici să o scoată la o apă minerala. Fiica mea a scăzut la învățătură, a luat bac-ul cu note mai mici decât se aștepta chiar ea. Fumează împreună și ii suspectez și de ceva "buruieni"! Acum ne-a sunat și ne-a comunicat că nu mai merge la facultate anul acesta.... Ce pot face. Văd cum se distruge. Ce anume pot face.
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ce anume pot face.

in afara de a discuta cu ea si a incerca sa o faceti sa inteleag ca e pe un drepm gresit, nu prea aveti ce face.
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
O susțineți cu ceva din punct de vedere financiar?
2 din 9 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da. De câte ori a cerut, lucruri, îmbrăcăminte, o duc cu mașina dacă apelează, i-am dat și bani, doar este copilul meu nu?

When a scris:

O susțineți cu ceva din punct de vedere financiar?

20 din 21 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ok, opriți acest suport. Pentru ca va fi interpretat și e interpretat ca o incurajare în ceea ce face.
Daca nu e în continuarea studiilor nu mai aveți nici o obligație legala fata de ea. Iar din punct de vedere moral, atâta timp cât o feriți sa se ia la trântă cu realitatea vieții de adult mai mult rău ii faceți.
Va sfătuiesc ca data viitoare când mai dorește ceva sa ii transmiteți ca o iubiți foarte mult, ca nimic nu va schimba asta însă că ați decis sa o încurajați în independenta ei și ca drept urmare va trebui sa se descurce complet singura de acum înainte pe plan financiar.
Este unicul lucru pe care îl mai puteți face. Chit ca amenință că nu o sa o mai vedeți niciodată sau ca va urăște, nu dați înapoi.
12 din 13 utilizatori consideră
acest răspuns util
Corect, corect..si daca a hotarat ca nu se duce la facultate, nu mai sunteti datori nici cu intretinerea ei, asta si pe parte legala.
Trebuie sa o anuntati ca , daca s-a hotarat sa ia viata in piept, asta implica sa se intretina singura.

Alte discuții în legătură

Am nevoie de ajutor- incredintare copil din concubinaj andreearadu andreearadu numele meu este andreea....am 22 de ani si sunt din bucuresti.....in urma cu aproape 3 ani am facut un copil cu o persoana care credeam ca ma iubeste....la 6 ... (vezi toată discuția)
Parasire de domiciliul mariamarioara mariamarioara Buna ziua!Am si eu o intrebare.Am varsta de aproape 19 ani si am decis impreuna cu iubitul meu sa ne mutam impreuna in alt oras.Singura problema sunt parintii ... (vezi toată discuția)
Buna seara, am o mica situatie,si dupa rationalitatea mea,ma rog, ... BLAZE4103 BLAZE4103 Buna Seara,am o mica situatie,si dupa rationalitatea mea,ma rog, logica mea, este total ilegala,si as vrea sa ma asigur de asta prin intermediul acestui ... (vezi toată discuția)