avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1590 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Dublă cetățenie, căsătorie în Franța, efecte ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Dublă cetățenie, căsătorie în Franța, efecte în România

Bună ziua,
Două persoane cu dublă cetățenie, română și franceză, căsătoriți legal în Franța, cu un copil minor, divorțează amiabil în Franța. Este recunoscut divorțul amiabil și în România? Mai trebuie îndeplinite alte formalități în țara noastră (mai ales raportându-ne la minor, la călătoriile cu un singur părinte, de exemplu)?

Alte discuții în legătură

Scoaterea din tara a copilului minr IDRaluca IDRaluca Buna ziua,de curand mi s-a intamplat sa nu fim lasati sa iesim din tara,eu si copilul meu minor. Precizez ca avem dubla cetatentie (romana si franceza), ca ... (vezi toată discuția)
Cetatean strain vrea sa recunoasca copilul concubinei, consecinte ? steliana2016 steliana2016 Buna ziua, Va scriu pt o prietena care traieste si munceste legal in Franta, si are cetatenie româna. Ea este in concubinaj cu un domn ... (vezi toată discuția)
Se poate efectua divortul la notar luand in calcul ca din casatorie ... Marimbagirl Marimbagirl Se poate efectua divortul la notar luand in calcul ca din casatorie a rezultat un copil , actualmente inca minor, cu cetatenie din afara UE ? Copilul nu are ... (vezi toată discuția)